Het hoofd van Ripple’s investeringsarm Xping, Ethan Beard, verwacht dat zowel blockchain als cryptocurrency een belangrijke rol zullen gaan spelen in de toekomst in hoe geld zich in de wereld beweegt. Beard sprak zijn verwachtingen voor de toekomst uit in een onlangs verschenen aflevering van The Ripple Drop.

Volgens Beard zullen cryptocurrency, waaronder de altcoin XRP, binnen 10 jaar een belangrijk element worden van de financiële wereld. Hij verwacht zelfs dat blockchain de gehele financiële infrastructuur zal gaan vervangen:

“Ik voorspel dat we het komende decennium blockchain en cryptocurrencies gaan zien die echt de hele basis en de infrastructuur van het financiële systeem vervangen. En de manier waarop geld beweegt, zal ergens in die stapel een cryptocurrency raken.

Het zijn misschien geen eindgebruikers die XRP of Bitcoin gebruiken om dingen te kopen, maar elke betaling die je doet, raakt blockchain en raakt in een of andere vorm een cryptocurrency.”

Xpring is de investeringstak van Ripple. Beard is verantwoordelijk voor een half miljard dollar dat in verschillende bedrijven is geïnvesteerd om de adoptie van XRP te stimuleren. Het grootste voordeel dat financiële bedrijven uit XRP en andere cryptocurrencies kunnen halen is dat waarde ook daadwerkelijk wordt overgedragen:

“Vrijwel elke betaling die je doet, of het nu via PayPal of Venmo is of zoiets, is gewoon een aantal IOU’s die worden doorgegeven. Terwijl je met blockchain en met cryptocurrency echte waarde kunt verzenden via de blockchain waarbij geen tussenpersoon, geen IOU’s bij betrokken zijn.”

Bekijk hieronder het gehele interview met Xpring’s CEO Ethan Beard:

Onlangs ontstond het gerucht dat IBM aan een oplossing zou werken dat gebruikmaakt van RippleNet. Het gerucht kwam tot leven door een pagina op LinkedIn waarop staat dat een zeker Viral Shah, solutions architect bij IBM, werkt aan een proof-of-concept op RippleNet.