Vanaf nu mogen blockchain-bedrijven weer content op het social media-platform Facebook plaatsen zonder dat ze daar eerst goedkeuring voor hoeven te krijgen. Het gaat vooral om blockchain-nieuws en educatieve materialen rondom de technologie. Dit schrijft Facebook in een aankondiging op 8 mei.

Sinds vorig jaar schreef het beleid van Facebook voor dat dergelijke content eerst moest worden goedgekeurd. Het deed dit om te voorkomen dat mensen misleid zouden worden door oplichters.

De aanpassing van het beleid geldt overigens niet voor specifieke cryptocurrencies en mining-bedrijven. Content rondom deze onderwerpen dienen eerst goedgekeurd te worden. Daarnaast moeten de bedrijven die dergelijke content willen publiceren een grondig screening proces doorgaan. Tijdens dit proces kijkt Facebook naar:

“licenties die zij hebben verkregen, of ze worden verhandeld op een openbare beurs (of een dochteronderneming zijn van een openbare onderneming) en andere relevante publieke achtergrond over hun activiteiten.”

Content rondom Initial Coin Offerings (ICO’s) blijft volledig verboden. Het verbod geldt sinds de grote hoeveelheid criminele ICO’s die mensen in 2017 en 2018 hebben opgelicht. Het algehele verbod van Facebook ontving veel kritiek omdat het de technologische ontwikkelingen binnen de sector zou afremmen.

Facebook zou daarnaast naar verluidt bezig zijn met een eigen cryptocurrency: Facebook Coin. De crypto zal volgens geruchten een stablecoin zijn die gelinkt is aan meerdere fiat-valuta.