Dr. Subramanian Swamy, parlementslid in India en voormalig minister van Financiën en van Justitie, noemt cryptocurrency “onvermijdelijk.” Dat meldt het Indiase Sarkaritel.com op 11 december.

Onlangs kwam naar buiten dat de centrale bank van India, de Reserve Bank of India (RBI), een nationale digitale valuta aan het onderzoeken is; een zogenaamde central bank digital currency (CBDC). Tevens liet de instantie weten dat het cryptocurrencies als bitcoin (BTC) als een dreiging ziet voor de wereldeconomie en het wellicht van plan is om te verbieden in het land.

Dr. Swamy gaat een conferentie van de Verenigde Naties voorzitten achter gesloten deuren op 18 december in New Delhi, India. Tijdens de conferentie, dat georganiseerd is door BEGIN India Think Tank, zullen eventuele dreigingen die cryptocurrencies kunnen vormen voor politie en terrorismebestrijding besproken worden. Ook, zegt Dr. Swamy, zal hij pleiten voor de adoptie van crypto:

“De geplande conferentie over cryptocurrency, georganiseerd door de heer Ddeepak, valt op het juiste moment. China loopt voor op de VS in zijn beslissing om een proef te starten in twee steden voor digitale transacties. Ik pleit ervoor dat India, als gevestigde superkracht in software, moet overwegen de overgang naar cryptocurrency te maken.”

Aldus Dr. Swamy. Ddeepak Kappor, oprichter van BEGIN India Think Tank, zegt het volgende:

“We zijn toegewijd aan het aanpakken van een reeks problemen rond cryptocurrency, wereldwijd, beginnend in India. Van de schadelijke negatieve aspecten die bijdragen aan het ondermijnen van de dominantie van centrale banken in de economie van een natie, tot de overweldigend positieve aspecten van hoe beleid tot op heden moet worden geformuleerd rond de veiligste technologie, die in wezen was gebouwd om de controle van de overheid en centrale banken te decimeren. We moeten eraan werken om de waarborgen te behouden.”