Xpring, de investerings- en ontwikkelingstak van Ripple, kondigde woensdag aan dat het geïnvesteerd heeft in de Zweedse startup Towo Labs, die open-source firmware ontwikkelt waarmee populaire hardware wallets volledige ondersteuning kunnen bieden voor de XRP Ledger (XRPL), wat betekent dat XRP HODLers in staat zullen zijn om alle 17 XRPL-transactietypes te gebruiken op een veilige manier.

De aankondiging van Xpring benadrukt dat Towo Labs het uiterst nuttige XRP Toolkit heeft ontwikkeld, die een “betrouwbare, niet non-custodial webinterface voor de XRP Ledger” biedt.

Tot de adviseurs van Towo Labs behoren Matvey Mukha, de oprichter van Secalot, en de Nederlandse Wietse Wind, oprichter van XRPL Labs. Het team van Towo Labs bestaat uit slechts drie software engineers: Markus Alvila (ook de oprichter van het bedrijf), Patrik Sletmo en Silas Lenz.

Markus Alvila zei in een blogpost dat Towo Labs firmware ondersteuning zal ontwikkelen voor alle toonaangevende hardware wallets (waaronder Ledger Nano S, Ledger Nano X en Trezor T) om de eigenaren van deze wallets in staat te stellen om elke ondersteunde XRPL-transactie te ondertekenen in plaats van alleen XRP-betalingstransacties, zoals nu.

De oprichter legt verder uit dat volledige XRPL-ondersteuning betekent dat XRPL ervoor kan zorgen dat transacties “worden klaargemaakt vanaf niet-vertrouwde apparaten en toepassingen – bijvoorbeeld via het internet – voordat ze worden beoordeeld en veilig worden ondertekend in een hardware wallet”, waardoor veel innovatieve DeFi toepassingen kunnen worden ontwikkeld.

Verder is het bedrijf ook bezig met een nieuwe versie van XRP Toolkit, met ondersteuning voor volledige hardware wallets. De nieuwe versie van XRP Toolkit zal worden geïmplementeerd als een progressive web app en zal een gebruikersgericht ontwerp hebben, aldus de aankondiging.

Alvila zegt dat, naast het ondersteunen van het ondertekenen van transacties via de belangrijkste hardware wallets, het ook mogelijk zal zijn om te ondertekenen met Xumm, het ondertekeningsplatform van XRPL Labs.