ABN AMRO stopt met de ontwikkeling van zijn eigen cryptocurrency custodial wallet Wallie. Dit laat de bank middels een persbericht weten. De reden dat de bank ermee stopt zou te maken hebben met de ongereguleerde aard, en daarmee de risico’s van cryptocurrencies.

ABN AMRO liet sinds 22 januari ongeveer 500 klanten de wallet  testen. De Nederlandse bank had met Wallie een primeur binnen Nederland, nog geen enkele andere bank is, of heeft, op dit moment een vergelijkbare dienst.

In een reactie aan Hard Fork laat de Senior Press Officer, Jacro de Swart, het volgende weten:

“We hebben contact gehad met alle mensen die interesse hebben getoond en hebben geconcludeerd dat cryptocurrencies vanwege hun ongereguleerde karakter op dit moment te risicovolle activa zijn voor onze klanten om in te investeren.”

Het project kreeg al sinds het begin kritiek vanwege de manier waarop de bank omging met de private keys van haar klanten. Het wilde deze namelijk zelf gaan beheren, iets wat indruist tegen wat veel crypto-fanatiekelingen van een dergelijk platform verwachten.

Dit was overigens niet het enige aan blockchain– en crypto-gerelateerde project van ABN AMRO. Zo werkt het op dit moment ook nog aan een handelsplatform waarop grondstoffen en energie kunnen worden verhandeld. Aan dit project werkt het samen met onder andere BP, Equinor en Shell.

Daarnaast werkt het met een aantal andere grote bedrijven aan een trade inventory platform. Aan dat project, Forcefield genaamd, werkt het samen met onder andere Accenture en ING. Het platform is bovenop een blockchain gebouwd.