Uit onderzoek blijkt dat grotere bitcoin-wallets meer bitcoins hebben gekocht tijdens de crypto-winter. Dit blijkt uit onderzoek dat werd gedaan door Diar. Het nieuwsplatform publiceerde de resultaten op 28 mei.

Onderzoekers keken tijdens het onderzoek naar wallets die tussen de 1.000 BTC en 10.000 BTC bezitten. Het aantal bitcoins dat deze wallets bezitten zou naar verluidt met bijna 7% zijn gestegen. In totaal bezitten deze wallets ruim 26% van het totaal aan circulerende bitcoins.

Ter vergelijking, in augustus 2018 was dit nog maar 20%. Hiermee wordt duidelijk dat grote investeerders in de periode tussen augustus 2018 en nu steeds meer bitcoins zijn gaan accumuleren. Al deze wallets bij elkaar bezitten nu zo’n $36 miljard aan bitcoins.

Niet alleen de hoeveelheid bitcoins steeg, ook het aantal wallets met 1.000 BTC tot 10.000 BTC steeg flink in de periode dat bitcoin steeds verder terug zakte. Volgens Diar zou het hier gaan om een stijging van 26%.

Dat het aantal adressen en de hoeveelheid bitcoins die deze adressen steeg kan met een aantal dingen te maken hebben. Zo zakte bitcoin in december 2018 terug tot de $3.200, wat op dat moment werd gezien als het dieptepunt voor deze bearmarkt. Dit was dus een perfect instapmoment voor veel investeerders.

Echter kan het ook te maken hebben met het feit dat er steeds meer mogelijkheden op de markt verschijnen voor institutionele beleggers. Waar het eerst nog alleen mogelijk was om bitcoin “over-the-counter” of via een vaak ongereguleerde cryptocurrency-exchange te kopen, wordt het voor institutionele beleggers met platformen als Bakkt en Fidelity steeds gemakkelijker om in crypto te investeren.

Naar verwachting zal dat instroom van institutionele beleggers een nieuwe groeispurt teweegbrengen aangezien dit type investeerder vaak met groot kapitaal investeert. Met de opkomst van dergelijke platformen groeit de interesse bij institutionele beleggers. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot meer institutionele beleggers de instappen en investeren in bitcoin.