Het is weer tijd voor een samenvatting van de week! In het geval je het nieuws omtrent de koers, cryptocurrency en blockchain-technologie niet heb kunnen volgen afgelopen week hebben we de hoofdlijnen hieronder weer voor je op een rij gezet.

Begin vorige week geraakte de koers van bitcoin onder het supportniveau bij $9.800 en maakte daarbij een low bij $9.467. Daarna wist de moeder aller cryptocurrencies weer te stijgen richting de $9.800. Op de 4-uurs grafiek waren op dat moment een aantal bullish signalen te zien. Op woensdag handelde bitcoin weer boven de psychologische grens van $10.000, maar aan het einde van de dag zette bitcoin alsnog een flinke duikvlucht in waarbij in enkele minuten een laagste punt werd genoteerd op $9.280. Uiteindelijk zorgde dit voor een kettingreactie waarbij op BitMEX voor meer dan $100 miljoen aan long-contracten werd geliquideerd. Na een periode van zijwaarts handelen bevond bitcoin zich op vrijdag in een lichte opwaartse trend. Gedurende het weekend wist bitcoin licht te stijgen en door de $9.800 te breken, waarmee de koers op zondagochtend uitkwam op $9.919 op cryptocurrency exchange Coinbase. Helaas kon bitcoin de stijging niet doorzetten. De $10.000 werd op zondag nog wel twee keer aan getikt, maar er was geen sprake van een echte uitbraak. De koers daalde en kwam op maandagochtend net onder de $9.800 uit. Ook vandaag zakte de koers van bitcoin verder weg. Op moment van schrijven is bitcoin $9.352 waard op CoinMarketCap na 3,39% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

Een recent onderzoek van CoinMetrics wijst uit dat de hoeveelheid bitcoin (BTC) in grotere wallets aanzienlijk daalt. Tegelijk is het percentage bitcoin in kleinere wallets in dezelfde periode juist toegenomen. De conclusie die wordt getrokken is dat bitcoin steeds verder verspreidt en daarmee de adoptie van Bitcoin aan het toenemen is.

Cryptocurrency exchange Binance had vorige week woensdag te maken met ongepland onderhoud. Alle mogelijkheid om cryptocurrency te verhandelen werd stopgezet, maar nog dezelfde dag werden alle processen hervat. Changpeng Zhao, CEO van Binance hield de community middels Twitter op de hoogte en deed daar de mededeling dat klanten eerst 20-30 minuten de tijd kregen om orders te annuleren voordat het traden werd hervat.

De Amerikaanse investeringsbank JPMorgan publiceerde op 21 februari een rapport waarin wordt gesteld dat 2019 “het jaar van de opkomst van het digitale geld” was. Zo staat er in het rapport dat de basis is gelegd voor mainstream adoptie van blockchain-technologie, terwijl tegelijkertijd de basis wordt gelegd voor de ontwikkeling van digitale valuta en snelle betalingen. Ook stelt de bank dat de markt voor cryptocurrencies vorig jaar volwassener is geworden met de opkomst van nieuwe contractsoorten en meer financiële instellingen de markt lijken te betreden.

De beroemde animatieserie The Simpsons heeft in een promovideo uitleg gegeven over cryptocurrency. De video werd goed door de crypto community ontvangen, gezien het voor meer adoptie zorgt. In de video legt de Simpson-versie van acteur Jim Parsons uit hoe blockchain-technologie, cryptocurrency en Bitcoin werken. Parsons is bekend van de serie The Big Bang Theory waarin hij de rol van Sheldon Cooper speelt.

Volgende week zijn we weer bij je terug met een nieuwe samenvatting van de week!