Het is weer dinsdag en daarmee weer de hoogste tijd voor een samenvatting van de week! Heb je het nieuws omtrent crytocurrency en blockchain-technologie afgelopen week niet kunnen volgen? Dan vatten we hieronder de hoofdlijnen voor je samen.

De koers van bitcoin (BTC)

Aan het begin van vorige week zakte de koers van bitcoin (BTC) weer terug onder de psychologische grens van $10.000. Het leek er toen even op dat het support bij de $9.800 stand zou houden, maar ook hier zakte BTC doorheen. In de nacht van vorige week dinsdag op woensdag wist de meest dominante cryptocurrency dan toch flink in waarde te stijgen. Nadat de koers support vond rond de $9.700, steeg bitcoin, brak door de $10.000 heen en testte in woensdagochtend de weerstand bij $10.400. Uiteindelijk lukte het de bulls helaas niet om overtuigend door de $10.400 te breken. De koers kon in eerste instantie door stijgen naar de $10.500, maar vanaf dat niveau zakte de koers snel terug. Bitcoin deed nóg een poging en vestigde een nieuwe yearly high bij $10.522, maar ook die rally bleek niet duurzaam; bitcoin zakte weer richting de $10.000. Op vrijdag werd support gevonden net boven de $10.100, waarna bitcoin weer een poging deed de weerstand bij $10.400 te breken. Ook deze poging was tevergeefs. Op zaterdag zakte de koers in een uur tijd onder de $10.000 en ook op zondag wist bitcoin niet meer boven de $10.000 te blijven. Gisteren vormde bitcoin een low bij $9.467 en vanaf dat punt wist de munt weer te stijgen. Mocht de koers verder stijgen, dan zal een bull cross vormen op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de 4-uurs grafiek. Op het moment van schrijven is bitcoin $9.758 waard na 1,81% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin blijft populair

Met de recente daling in het achterhoofd zou je bijna de mooie prestaties van Bitcoin vergeten. Niet alleen de koers heeft een aardige rally meegemaakt, ook met de populariteit van Bitcoin gaat het goed. Zowel Google als Baidu, de Chinese tegenhanger van Google, rapporteren dat zoekopdrachten naar Bitcoin flink is gestegen.

Goed nieuws voor Ripple

Er verscheen afgelopen week flink wat goed nieuws over Ripple (XRP). Zo bleek dat de grootste bank van Egypte, de National Bank of Egypt (NBE), zich heeft aansloten bij RippleNet – het betalingsnetwerk van Ripple. De NBE, de eerste Egyptische bank die zich aan blockchain-technologie waagt, gaat gebruikmaken van RippleNet om sneller en goedkoper internationale betalingen uit te voeren. Het is vooralsnog niet duidelijk of de bank ook van plan is om on-demand liquidity (ODL) van Ripple te gaan gebruiken en daarmee XRP gaat gebruiken.

Ook Bank Asia uit Bangladesh heeft zich aangesloten bij RippleNet. Ondanks deze samenwerking nu pas breed door de media wordt uitgemeten viel het een oplettende Twitteraar al in december vorig jaar op dat de bank en Ripple zijn gaan samenwerken. Bank Asia heeft naar verluidt een waarde van $3,4 miljard en zo’n $610 miljoen Bengaalse taka in beheer.

Ripple zit niet stil en dat werpt zijn vruchten af. Volgens Forbes is Ripple een van de meest waardevolle fintech-bedrijven van de Verenigde Staten. Ripple is zelfs een tweede plek waard in de top 10 die Forbes samenstelde. Het bedrijf dat in december 2019 nog zo’n $200 miljoen aan investeringen ophaalde is Ripple nu $10 miljard waard. De eerste plek in de top 10 is voor Stripe, een betalingsverwerker, en op de derde plek staat cryptocurrency exchange Coinbase.

Bakkt

Handelsplatform Bakkt doet goede zaken. Zo meldde het platform, waarop fysieke bitcoin futurescontracten kunnen worden verhandeld, dat het open interest een nieuw record vestigde. De aanleiding lijkt de stijging van de bitcoin-prijs die al sinds begin dit jaar aan de gang is.

Volgende week zijn we weer bij je terug met een nieuwe samenvatting van de week!