Heb je het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie de afgelopen week gemist? Geen zorgen! We hebben weer een update voor je geschreven met daarin de hoofdlijnen van het nieuws van de afgelopen week.

De afgelopen week was te zien dat de bitcoin (BTC) koers aardig kon stijgen. Zo wisten de bulls de weerstand bij $9.400 te breken waarmee de $10.000 steeds een stapje dichterbij kwam. Die magische grens van $10.000 werd uiteindelijk afgelopen zondag op 9 februari gebroken. BTC piekte vervolgens op 10 februari bij een prijs van $10.199.  De snelle opwaartse beweging zorgde er echter voor dat de situatie op de markt overbought raakte en dat de bulls hun kracht verloren. Als gevolg daarvan dook bitcoin de dag erop weer onder de $10.000. Op moment van schrijven is bitcoin weer door de $10.000 gebroken en is de moeder aller cryptocurrencies $10.169 waard op CoinMarketCap.

De koersbewegingen zorgen ervoor dat de stemming bij bekende analisten behoorlijk bullish is. Zo verwacht Tom Lee, medeoprichter en hoofd onderzoek bij Fundstrat Global Advisors, dat bitcoin in de komende 6 maanden nog met 200% in waarde kan stijgen! De analist Filb Filb stelt daarnaast dat bitcoin nog voor de halving komende mei naar de $15.800 kan stijgen. Ten slotte uitte Anthony Pompliano van Morgan Creek Digital zijn verwachting dat bitcoin tegen het einde van 2021 $100.000 waard kan zijn.

Het grote Amerikaanse investeringsbedrijf VanEck publiceerde afgelopen week een rapport waarin het verschillende portfolio’s met elkaar vergeleek. De conclusie van dit onderzoek was dat slechts een klein beetje bitcoin, lees 0,5% tot 1% van het portfolio, het jaarlijks rendement met 2% kan laten toenemen. Het meest succesvolle portfolio bestond uit 58,5% aan equities, 38,5% aan obligaties en 3% bitcoin. Dit leverde in de periode tussen 2012 tot en met 2019 een jaarlijkse rendement van 15,1% op.

Uiteraard waren er ook ontwikkelingen buiten bitcoin deze week. Zo schreef het Chinese South China Morning Post dat blockchain uitkomst biedt te midden van de crisis omtrent het Coronavirus. De technologie zou de afhandeling van schadeclaims versnellen en daarnaast het risico op besmettingen verkleinen. Documenten worden namelijk via de blockchain verwerkt waarmee fysieke handelingen met deze documenten niet langer nodig zijn.

Ten slotte is de onlangs overleden Chinese klokkenluider Dr. Li Wenliang, die als een van de eerste het gevaar van het nieuwe Coronavirus aan het licht bracht, vereeuwigd op de Ethereum blockchain. Op de digitale grafsteen staat een korte biografie van de dokter.