Heb je het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie de afgelopen week gemist? Geen zorgen! Hieronder zetten we de hoofdlijnen even voor je op een rijtje.

Vorige week was te zien dat de bitcoin (BTC) koers door de 200-dagen Moving Average (MA) en de weerstand bij $9.000 kon breken en vervolgens door kon stomen naar de $9.400. Daar was de weerstand echter te sterk voor een verdere uitbraak. Desalniettemin poogden de bulls de koers door dit prijsniveau heen te drukken waardoor het er twee keer op leek dat de koers uit kon breken. Het hoogtepunt van de afgelopen week was $9.617 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Nu lijkt het erop dat de bitcoin koers retracet richting de $9.000. De afgelopen uren zette BTC de daling in en bereikte het de support die zich ongeveer bij $9.200 bevindt. Hier vond bitcoin de afgelopen week al vier keer eerder steun. Nu lijkt het er echter op dat bitcoin hier doorheen zakt. Hierdoor is de belangrijkste support om in de gaten te houden het prijsgebied bij $8.800. Hier bevindt zich namelijk de 200-dagen MA. Op het moment is bitcoin $9.145 waard op Coinmarketcap na 2% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

Met de halving die steeds dichterbij komt, neemt ook de interesse in de gebeurtenis verder toe. Zo blijkt uit Google Trends dat de zoekopdrachten met “bitcoin halving” van maand op maand zijn verdubbeld. Hiermee komt het aantal zoekopdrachten op hetzelfde niveau te staan als tijdens de vorige halving in 2016. Volgens het Noorse analysebedrijf Arcan Research is dit een teken dat de bitcoin halving aanslaat en dat er nu een “duidelijke indicatie is dat het bewustzijn van het concept zich naar nieuwe mensen verspreidt.”

2020 staat naast de halving ook in het teken van de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een van de presidentskandidaten spreekt de crypto-community behoorlijk aan: Andrew Yang. De democratische presidentskandidaat zei in een interview met Bloomberg Politics dat de onderliggende technologie van cryptocurrency “enorm veel potentie” heeft. Daarnaast stelt hij dat “we erin zouden moeten investeren.” Mocht Yang president worden dan zal hij “duidelijke en transparante regels” invoeren voor de cryptocurrency- en blockchain-sector.

Ten slotte was er nog mooi nieuws voor Ripple en XRP (XRP). Het freelance-platform goLance gaat namelijk gebruikmaken van het On-Demand Liquidity (ODL) product van Ripple. Met dit product kunnen de ruim 500.000 gebruikers van goLance razendsnelle betalingen uitvoeren met behulp van de XRP-cryptocurrency. De implementatie van ODL op goLance is een van de vele goede ontwikkelingen voor Ripple op het gebied van adoptie.