Heb je het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie de afgelopen week gemist? Geen zorgen! Hieronder zetten we de hoofdlijnen even voor je op een rijtje.

Het was een spannende week voor de koers van bitcoin (BTC), inmiddels zijn een hoop mensen die de crypto-markt volgen daarvan op de hoogte. Begin vorige week bevond de koers zich op de supportlijn van een stijgend trendkanaal, zakte daar doorheen, maar steeg vervolgens naar de weerstandszone bij $8.800. Helaas sloeg de koers al gauw af naar beneden en na een periode van zijwaarts handelen zette BTC woensdag op donderdag een daling in. Daarmee kwam de koers op donderdagochtend uit tussen de $8.400 en $8.500. De koers zakte vervolgens ook door de $8.400 heen, waarmee de $8.000 weer in zicht kwam. Zo ver kwam het gelukkig niet! Sterker nog, afgelopen zaterdag brak de moeder aller cryptocurrencies de dalende trendlijn en werd de $8.500 zelfs gebroken. Zondagochtend was bitcoin daardoor zo’n $8.600 waard. Ook deze week wisten de bulls aardig terrein te winnen. Maandag handelde bitcoin nog rond de $8.600, maar maandag op dinsdag kwam BTC al aan bij de $9.000. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag stootten de bulls door. Bitcoin wist hiermee de weerstandszone bij $9.400 te bereiken. Aldaar deed de koers direct een stapje terug. Op het moment van schrijven is bitcoin $9.348 waard na 3,9% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. 

Vorige week dinsdag verscheen het nieuws dat zes grote centrale banken onderzoek gaan doen naar nationale digitale valuta. Een rapport dat later die week verscheen beweert dat maar liefst 80% van de centrale banken soortgelijk initiatief nemen. Volgens het voormalig hoofd van betalingen en afwikkelingen van de Bank of Japan, heeft Facebooks Libra voor deze houding van centrale banken gezorgd. Overigens heeft telecomgigant Vodafone vorige week aangegeven uit de Libra Association te stappen. 

Handelsbeurs Nasdaq gaat mogelijk bitcoin futurescontracten aanbieden. Dit liet CEO Adena Friedman weten in een interview met Bloomberg. De CEO meldt dat de beurs op het moment een futuresproduct onderzoekt en deze overweegt te lanceren. Friendman duidt op twee overwegingen die van belang zijn voor een lancering: of het product onderscheidend genoeg is en of het risicobeheer voldoende is.

Het betalingsverwerkingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, Square Crypto, werkt aan een developers kit voor het Lightning Network. Dit laat het bedrijf middels een blogartikel weten. Middels deze kit zou het Lightning Network met bestaande wallets kunnen worden geïntegreerd. Het uiteindelijke doel is de gebruikerservaring en schaalbaarheid te verbeteren en zo bitcoin te helpen een wereldwijde valuta te maken.

Bekend durfkapitalist Tim Draper riep in een interview van 23 januari millennials op om in bitcoin te investeren. Draper beweert dat het bankensysteem niet meer werkt en bitcoin en crypto “the new way” zijn.