Het is weer dinsdag en daarmee weer tijd voor een samenvatting van de week! Heb je het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie vorige week niet kunnen volgen, dan hebben we hieronder de hoofdlijnen even voor je op een rijtje gezet.

Aan het begin van vorige week werd een aantal bearish signalen bevestigd, waardoor de koers van bitcoin (BTC) terugzakte. Hiermee kwam de koers van bitcoin vorige week op dinsdagochtend aan bij $9.511. Op woensdag bleek dat de bearish signalen van de dag ervoor een voorbode bleken van een verdere daling. De koers van de moeder aller cryptocurrencies zakte door de 200-dagen moving average (MA) en het support daaronder. Door de daling was de koers van bitcoin op woensdagochtend $9.145 op cryptocurrency exchange Coinbase. Hierna zakte de koers nog verder. Van woensdag op donderdag zakte de koers door de support op de $9.000 en de $8.800, waarna deze even wist te herstellen. De koers wist richting de weerstand bij $9.000 te stijgen en bleef daar vlak onder handelen. Op zaterdag bood de 200-dagen MA initieel steun, maar later op de dag zakte de koers er toch doorheen. Op zondag handelde bitcoin net boven de support bij $8.500. Na even te dippen onder dat niveau steeg de koers weer boven het supportniveau. Op maandag zette bitcoin de lichte stijging door waardoor de koers van bitcoin vanochtend op $8.815 uitkwam. Op moment van schrijven is bitcoin $8.743 waard na 1,1% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.

België is het eerste land dat een node gaat draaien op de European Blockchain Service Infrastructure. Het blockchain-netwerk is een Europees initiatief en moet uiteindelijk helpen bij het bijhouden van digitale identiteiten.

Cryptocurrency exchanges Bitfinex en OKEx hadden afgelopen week te maken met een DDoS-aanvallen. Bij een dergelijke aanval wordt een poging gedaan het verkeer van een server te dwarsbomen.

Een aanvraag voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van de in New York gevestigde Wilshire Phoenix is afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De vermogensbeheerder uit New York heeft haar ongenoegen uitgesproken over de beslissing.

Justin Sun, de CEO en oprichter van TRON (TRX), nam vorige week Steemit over. Steemit is het grootste gedecentraliseerde social media-platform dat draait op een blockchain. Omdat het hier gaat om een Proof-of-Stake (PoS) blockchain, wat inhoudt dat een minder grote groep nodig is om de beslissingen van een grote stakeholder tegen te gaan, vreest de community dat Sun teveel stemrecht krijgt.

Volgende week zijn we bij je terug met een nieuwe samenvatting!