Er zijn meer dan een kwart miljoen wachtwoorden gestolen van klanten van de Trident Crypto Fund. Dat meldt het Russische dagblad Izvestia op 5 maart.

Ashot Oganesyan, technisch directeur van cybersecurityfirma DeviceLock, meldt aan de publicatie dat e-mail adressen, telefoonnummers, IP-adressen en wachtwoorden van 266,000 klanten zijn gestolen. De gegevens zijn vervolgens geüpload naar verschillende websites bestemd voor het delen van bestanden.

De Trident Index Fund is een fonds uit Malta dat de top 10 grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie meeneemt. Het belooft hogere rendementen en minder volatiliteit dan als men bijvoorbeeld bitcoin (BTC) op zichzelf zou kopen.

Met de gestolen gegevens zal het wellicht mogelijk voor hackers zijn om toegang te krijgen tot de fondsen van de klanten op het platform. Oganesyan meldt dat deze inbreuk opvallend is doordat het de eerste keer is dat Russische crypto-investeerders erdoor getroffen zijn:

“Inbreuken en verschillende aanvallen op cryptocurrency-exchanges en fondsen komen vrij vaak voor. Wellicht waren er al gegevens van Russiche burgers eerder gelekt. Echter heeft niemand ze eerder apart genomen. Deze inbreuk van data van 10.000 Russen kan worden beschouwd als het eerste grote lek van persoonlijke gegevens van Russische crypto-investeerders.”

Trident Crypto Fund heeft op het moment van schrijven nog niet op het nieuws gereageerd.

Eerder deze week bracht ThreatFabric, een cybersecurityfirma uit Amsterdam, een onderzoeksrapport uit waaruit blijkt dat bepaalde cryptocurrency-exchanges het doelwit zijn een nieuwe trojan (computervirus.)

SATOS raadt zijn klanten dan ook aan om zelf hun cryptocurrencies in een wallet te bewaren. Zodoende vermijdt je situaties als de bovenstaande.