AT&T, een grote Amerikaanse telecom provider, maakt het sinds kort voor klanten mogelijk om te betalen met cryptocurrencies. Amerikaanse klanten kunnen naar verluidt vanaf nu onder andere hun telefoon- en internetrekeningen betalen met een verscheidenheid aan cryptocurrencies. Dit maakte het bedrijf op 23 mei bekend middels een persbericht.

AT&T heeft hiervoor BitPay in de arm genomen, een crypto-betalingsprovider. Al zo’n 200.000 bedrijven in de wereld maken gebruik van de service die BitPay biedt. Dankzij BitPay is het zeer gemakkelijk voor bedrijven om cryptocurrencies te accepteren als betalingsmiddel aangezien de verwerker de cryptocurrencies direct omzet in fiatgeld. Het risico op fluctuerende crypto-koersen wordt door de snelle service beperkt.

In de persverklaring kondigt het bedrijf aan dat het vanaf nu mogelijk is om met cryptocurrency te betalen. Daarnaast reageert Kevin McDorman, videpresident Communication Finance Business Operations:

“We hebben klanten die cryptocurrency gebruiken en we zijn blij dat we ze een manier kunnen bieden om hun rekeningen te betalen met de methode die zij het liefst willen gebruiken.”

BitPay ondersteunt betalingen in bijvoorbeeld bitcoin (BTC), Gemini dollar (GUSD), bitcoin cash (BCH) en nog een aantal andere stablecoins. Klanten kunnen gebruik maken van de service door in te loggen op de website van AT&T.

De telecom-reus is daarnaast bezig met de ontwikkeling van een blockchain software-suite. De suite bevat een verscheidenheid aan blockchain-oplossingen voor bedrijven uit verschillende sectoren. In eerdere reacties benadrukt het bedrijf dat vooral bedrijven uit de zorg-, supply chain- en productie-sectoren grote baat zullen hebben bij de oplossingen van AT&T. Daarnaast zullen de oplossingen compatibel zijn met Microsoft Azure en IBM’s Blockchain Platform.