Het grote Amerikaanse zakenmagazine Forbes heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee gebruikers de website advertentievrij kunnen bezoeken door met cryptocurrency te betalen. Dat kondigt Unlock, het bedrijf die dit mogelijk maakt, aan middels een persbericht op 17 december.

Gebruikers kunnen een vast bedrag in ether (ETH) betalen om geen advertenties te hoeven te zien op Forbes voor een geruime tijd. Er worden twee opties aangeboden; een optie is voor een advertentievrije ervaring voor een week en een voor een maand.

De wekelijkse versie kost ongeveer 0,0052 ETH, ter waarde van zo’n $0,70, en de maandelijkse voor 0,02 ETH, ter waarde van ongeveer $2,6. Gebruikers hebben een webbrowser nodig met een ingebouwde cryptocurrency-wallet om toegang te krijgen tot de advertentievrije ervaring zoals Opera, die tevens partner is van Unlock.

Gebruikers ontvangen in ruil voor hun betaling een zogenaamde non-fungible token (NFT), een bewijs van je lidmaatschap die vervolgens door verhandeld kan worden. De pop-up die de mogelijkheid geeft voor betaling verschijnt alleen in de cryptocurrency-sectie van Forbes.

In gerelateerd nieuws meldt een nieuw rapport van DappRadar dat ethereum het meest succesvolle platform is voor gedecentraliseerde apps (dApps) in vier categorieën: decentralised finance (DeFI), exchanges, games en gokken.

Het aantal DeFI gebruikers is met bijna 530% is gestegen op het ethereum-netwerk in 2019. Rivalen EOS (EOS) en TRON (TRX) hebben een minder sterk jaar achter de rug.

Ethereum zag, net als de rest van de cryptocurrency-markt, een dip op 17 en 18 december. Op het moment van schrijven is de koers weer enigszins terug gecorrigeerd naar ongeveer $128.