eBay gaat mogelijk virtuele valuta accepteren als betaalmiddel op het platform. Het zou echter niet gaan om bitcoin (BTC). Dit blijkt uit een aantal gelekte foto’s die zijn genomen in het evenementencomplex waar de Consensus 2019 conferentie gehouden zal worden en een aantal geruchten als gevolg daarvan.

Op de foto’s zijn een paar borden te zien waarop staat “Virtuele valuta, het gebeurt op eBay”. Mochten deze foto’s inderdaad legitiem zijn, dan zou dit groot nieuws zijn. Ruim 180 miljoen gebruikers zouden de mogelijkheid krijgen om met cryptocurrencies te betalen.

Mocht eBay cryptocurrencies gaan accepteren dan zou dat niet geheel onverwachts zijn. Een voormalig bestuurslid van eBay, Sonja Kon, is nu namelijk werkzaam bij UTRUST, een cryptocurrency-betalingsverwerker. UTRUST verwerkt betalingen in meerdere cryptocurrencies.

Een twitteraar onder de naam “Crypto Enthusiast” meldt echter dat eBay naar Binance coin (BNB) kijkt, de native cryptocurrency van het Binance ecosysteem. Daar lijkt de BNB-koers nu sterk op te reageren met een stijging van ruim 10%, terwijl de rest van de markt rood kleurt.

De Consensus 2019 conferentie is een cryptocurrency- en blockchain-evenement waar ontwikkelaars en bedrijven bij elkaar kunnen komen. Het evenement wordt gefinancierd door enkele grote namen zoals eBay, Microsoft en hardware wallet fabrikant Ledger.

Mochten de geruchten uitkomen dan zou dit een enorme impact hebben op de adoptie van cryptocurrencies. eBay staat bekend als een van de grootste marktplaatsen ter wereld, en heeft ruim 180 miljoen actieve gebruikers. Dit zou niet alleen een boost in adoptie veroorzaken, ook de koersen zouden hiervan kunnen profiteren gezien de toenemende vraag.

Het gerucht dat eBay alleen naar BNB zou kijken is echter gebaseerd op weinig bewijsmateriaal. Het blijft daarom afwachten tot het Consensus 2019 evenement echt van start gaat om erachter te komen wat eBay van plan is.