Cryptocurrency-exchanges zien vooral gebruikers uit de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van The Block dat op 31 mei werd gepubliceerd. Daarnaast kwam er nog een interessante bevinding uit het onderzoek.

De Verenigde Staten is goed voor 24,5% van het totaal aantal bezoekers van crypto-exchanges. Op de tweede plek staat Japan met zo’n 10% met daarachter Zuid-Korea (6,5%) en Indonesië (4,5%). Er zit wel een kleine maar aan dit onderzoek.

De handel in crypto is namelijk in sommige landen verboden. Echter kan met gebruik van een virtual private network (VPN) alsnog toegang worden verkregen tot cryptocurrency-exchanges. Het lijkt dan alsof de bezoeker uit het land waarin crypto-handel verboden is de exchange vanuit een ander land bezoekt. De cijfers zijn dus niet 100% exact.

Uit de gegevens wordt daarnaast iets anders duidelijk. Het blijkt namelijk dat er een positieve correlatie is tussen het bruto binnenlands product per hoofd en het volume van bezoekers van cryptocurrency-exchange. Het onderzoeksrapport stelt:

“Uit gegevens blijkt dat armere landen niet zo veel crypto verhandelen als welvarende landen.”

Afgezien van het feit dat de cijfers niet helemaal exact zijn is duidelijk dat de crypto-handel in Japan, ondanks de strenge regelgeving, nog steeds erg populair is. Cryptocurrency kan daarnaast ook een grote impact hebben in armere landen. Echter lijkt het aantal bezoekers uit dergelijke landen nog achter te blijven.