OKEx Korea gaat vijf op privacy gerichte cryptocurrencies van zijn platform halen. Dit meldt het bedrijf in een aankondiging. De beslissing zou voortvloeien uit de nieuwe richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF). 

OKEx is een cryptocurrency exchange die wereldwijd actief is. OKEx Korea is het op de Zuid-Koreaanse markt gerichte platform van het bedrijf. In de aankondiging schrijft het dat monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC), horizen (ZEN) en super bitcoin (SBTC) zullen worden gedelist van het platform.

De reden zijn de onlangs opgelegde richtlijnen van de FATF. Deze richtlijnen schrijven voor dat crypto-dienstverleners een grote hoeveelheid aan gebruikersdata moeten opslaan als onderdeel van een beter anti-witwasbeleid wereldwijd. De nieuwe richtlijnen vallen echter niet bij iedereen in goede aarde.

Zo moeten bedrijven als OKEx de naam van de verzender en ontvanger, de locatie en rekeningnummers opslaan van elke transactie met cryptocurrency. Aangezien de vijf eerder genoemde cryptocurrencies gericht zijn op het anoniem verzenden van crypto, “schenden” zij de nieuwe richtlijnen. 

Belangenorganisaties wereldwijd die opkomen voor privacy zijn het niet eens met de nieuwe richtlijnen. Ze zouden de privacy van crypto-gebruikers namelijk ernstig aantasten. Of ook andere cryptocurrency exchanges de vijf genoemde cryptocurrencies zullen delisten is op dit moment onduidelijk.