Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, Binance, kampte gisteren enige tijd met problemen. Hierdoor konden klanten naar verluidt geen orders annuleren of plaatsen. Inmiddels zijn de problemen verholpen, meldt Binance CEO Changpeng Zhao.

Uit verschillende berichten op onder andere Twitter bleek dat spot trading gisteren een deel van de dag niet goed werkte. Bestellingen zouden niet worden voldaan en tevens konden reeds geplaatste bestellingen niet worden geannuleerd. Bovendien zou het platform in zijn geheel traag hebben gewerkt.

De CEO van de exchange staat erom bekend de Binance gemeenschap op de hoogte te houden tijdens problemen met het platform. Hij meldde dat het probleem de tegoeden van gebruikers niet in gevaar bracht, al gaf hij daarbij geen verdere onderbouwing:

Even later maakte hij bekend dat het probleem verholpen was:

“Probleem is opgelost. Systemen komen weer online. “een paar” minuten. Mijn beste gok is 15-30 minuten. Maar meestal heb ik het mis.

Geeft het een paar minuten de tijd om bestellingen te annuleren voordat de handel wordt hervat.”

Op de melding dat het euvel is opgelost zijn veel negatieve reacties te lezen. Mensen zouden geld verloren hebben doordat zij hun bestellingen niet konden annuleren terwijl de bitcoin (BTC) en altcoin koersen natuurlijk wel gewoon verder gingen.

De problemen met Binance zijn de recentste in het rijtje van problemen bij exchanges. Onlangs werd bekend dat de exchanges Bitfinex en OKEx het doelwit waren van zogenaamde DDoS-aanvallen. Daarnaast bleek uit een Nederlands onderzoeksrapport dat grote exchanges mogelijk het doelwit zijn van een nieuw virus.