Verschillende mensen op Twitter melden dat E*Trade op is gedoken tussen hun zoekresultaten wanneer zij op “cryptocurrency trading” zochten. Dit suggereert mogelijk dat het grote Amerikaanse handelsplatform cryptocurrencies toe gaat voegen aan haar assortiment.

Al eerder meldden anonieme bronnen dat E*Trade bezig zou zijn met het toevoegen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) aan het platform. De anonieme bron zei destijds tegen een New York Times-verslaggever dat het platform mogelijk ook andere cryptocurrencies zal gaan toevoegen, maar dat dit af zal hangen van de prestaties van de twee eerder genoemde cryptocurrencies.

E*Trade is een Amerikaans handelsplatform dat in New York is gevestigd. Het heeft ruim 5 miljoen actieve investeerders en beheert in totaal ruim €300 miljoen aan activa van hen. Het is hiermee een van de grootste handelsplatformen van de Verenigde Staten.

Volgens de bekende crypto-analist Crypto Thies dook een link naar E*Trade op toen hij met “cryptocurrency trading” een zoekopdracht uitvoerde. Het zou gaan om een gesponsorde link, wat inhoudt dat E*Trade betaalt om tussen deze zoekresultaten op te duiken.

Verder zou E*Trade ook opduiken wanneer men met “crypto trade” zoekt. Dit laat Crypto Bobby zien aan de hand van een screenshot:

Of dit inderdaad betekent dat E*Trade serieus aan het overwegen is om bitcoin, ethereum en mogelijk ook andere cryptocurrencies toe te voegen is op dit moment nog niet duidelijk. Het kan ook het resultaat zijn van “broad matching”. Google plaatst dergelijke advertenties dan ook in resultaten van zoekopdrachten waarin het woord “trading” in voor komt. Het kijkt dan dus niet naar “crypto” of “cryptocurrencies”.