Op basis van anonieme bronnen meldt Bloomberg dat Fidelity eindelijk zijn over-the-counter trading desk gaat lanceren. Dit schrijft Bloomberg in een artikel dat op 6 mei werd gepubliceerd.

Fidelity, een investeringsbedrijf met een portfolio van ruim $7 triljoen, richtte al in oktober 2018 een speciale cryptocurrency-tak op: Fidelity Digital Assets. Deze tak zou zich vooral gaan richten op het faciliteren van investeringen in digitale activa zoals cryptocurrencies.

Het plan is om naast een OTC-desk ook crypto custody aan te gaan bieden. Dit laatste onderdeel van de service van Fidelity is al een tijdje live. Institutionele investeerders kunnen er hun cryptocurrencies veilig opslaan.

Anonieme bronnen melden nu dat ergens in de komende weken de OTC-desk ook gelanceerd zal gaan worden. Beleggers kunnen via zo’n desk gemakkelijk bitcoin kopen en deze direct op laten slaan door Fidelity’s custody service.

Een woordvoerder van Fidelity zei tegen Bloomberg:

“We zullen onze diensten de komende weken en maanden blijven uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten, rechtsgebieden en andere factoren. Momenteel is ons serviceaanbod gericht op Bitcoin.”

De komst van een dergelijk OTC-desk zou een nieuwe instroom van institutionele beleggers op gang kunnen brengen. En gezien de grootte van Fidelity’s portfolio is het niet onrealistisch om te verwachten dat het een positieve impact zal hebben op de bitcoin-koers.

Een ander platform dat hoopt institutionele beleggers te kunnen helpen met hun crypto-investeringen is Bakkt. Het platform zou vorig jaar al klaar moeten zijn geweest, echter liep het tegen een aantal obstakels aan. Zo wilde de toezichthouder geen toestemming geven. Zodoende moest de lancering een aantal keren uitgesteld worden. Het is niet onduidelijk wanneer Bakkt precies gelanceerd zal gaan worden.