De cryptocurrency exchange Binance is gehackt. Dit meldt de exchange in een aankondiging op zijn website. Hackers maakten naar verluidt voor ruim $40 miljoen aan bitcoins buit.

Kort na de aankondiging hield de CEO van de exchange, Changpeng Zhao (CZ) een Q&A-sessie op Twitter. Hij ging in op vragen van gebruikers over de hack en adviseerde hen ook wat nu te doen.

Volgens de aankondiging maakten de hackers gebruik van onder andere phishing en virussen om toegang te krijgen tot de accounts. Zij gingen daarbij zeer zorgvuldig te werk, en sloegen niet direct toe. De hackers zouden gegevens van klanten eerst hebben verzameld om vervolgens bitcoins in een grote aanval tegelijk te stelen.

De exchange doet nu nog onderzoek naar hoe de hackers precies te werk zijn gegaan. Daarnaast wil het zeker zijn dat het gehele systeem weer veilig is. Het team zou daar ongeveer een week voor nodig hebben. Gedurende die tijd zijn stortingen en opnames niet mogelijk.

CZ adviseerde tijdens de Q&A-sessie om wachtwoorden en de twee-stapsverificatie opnieuw in te stellen om er zeker van te kunnen zijn dat de hackers geen toegang meer tot de accounts hebben. Hij zei:

“Gebruikers moeten 2FA uitschakelen en opnieuw inschakelen … Hun API-instellingen opnieuw instellen nieuwe wachtwoorden aanmaken.”

Binance kan middels zijn SAFU-fonds de klap opvangen, aldus CZ. Dit fonds werd opgericht om dergelijke financiële klappen op te kunnen vangen. Klanten hoeven zich daarom volgens de CEO geen zorgen te maken over de toekomst van de exchange.

Voor nu is het dus voor Binance-gebruikers belangrijk om het wachtwoord te veranderen en de tweestaps-verificatie opnieuw in te stellen. Het is namelijk op dit moment nog niet duidelijk of de hackers nog steeds toegang hebben of niet.