Binance heeft aangekondigd dat het 30 handelsparen van zijn platform gaat verwijderen met als doel de liquiditeit en de handelservaring voor zijn gebruikers te verbeteren. De beslissing zal 17 verschillende digitale activa beïnvloeden, waarbij bijna alle getroffen cryptocurrencies een of meer stablecoin-handelsparen verliezen. 

In tegenstelling tot een volledige verwijdering behouden deze cryptocurrencies wel een aantal andere handelsparen, waarvan wordt verwacht dat ze de liquiditeit helpen verbeteren door hun handelsvolume te consolideren.

De volledige lijst met handelsparen die worden verwijderd, is als volgt:

“ANKR/PAX, ANKR/TUSD, ANKR/USDC, BCPT/PAX, BCPT/TUSD, BCPT/USDC, BTT/BTC, DENT/BTC, DOGE/PAX, DOGE/USDC, ERD/PAX, ERD/USDC, FTM/PAX, FTM/TUSD, FUEL/ETH, GTO/PAX, GTO/TUSD, GTO/USDC, LUN/ETH, NCASH/BNB, NPXS/BTC, ONE/PAX, ONE/TUSD, PHB/PAX, PHB/USDC, TFUEL/PAX, TFUEL/TUSD, TFUEL/USDC, WAVES/PAX, WIN/BTC.

De verwijdering valt bij veel altcoin-beleggers niet in goede aarde omdat verschillende van deze handelsparen activa betroffen die werden gefinancierd via Binance Launchpad. Het gaat hier om BitTorrent (BTT), Harmony (ONE), Elrond (ERD) en WINk (WIN).

In de aankondiging werd ook opgemerkt dat het verwijderen van sommige van deze handelsparen gebeurde op verzoek van de projectteams zelf. Er werd echter niet onthuld welke projecten dit precies verzochten.