Op dit moment is een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchanges in onderhoud. De exchange voert een aantal belangrijke upgrades door in verband met de hack van vorige week. Tijdens het onderhoud is het niet mogelijk om te handelen op Binance. Dit kondigde Binance eergisteren aan in een officiële melding op haar website.

Vorige week werd Binance getroffen door een hack waarbij ruim 7.000 bitcoins verloren gingen. Die bitcoins hadden op dat moment een waarde van $40 miljoen. De hackers gingen volgens de CEO van de exchange, Changpeng Zhao (CZ) zeer zorgvuldig te werk.

Zo verzamelden ze de inloggegevens van Binance-gebruikers, om vervolgens meerdere accounts tegelijk aan te vallen. De hackers wisten middels de gebruikers-API binnen te dringen tot de accounts.

Na de aanval voerde de exchange al een aantal belangrijke aanpassingen door om de lekken te dichten. Daarnaast adviseerde Binance aan gebruikers om wachtwoorden te veranderen en de API opnieuw in te stellen.

Binance was de afgelopen week beperkt beschikbaar als gevolg van de hack. Gebruikers konden zo geen geld opnemen of storten in hun accounts. Na het onderhoud zal de exchange echter weer volledig beschikbaar zijn. In de melding schrijft Binance:

“Binance zal stortingen, opnames en handel opschorten gedurende deze periode. Stortingen die niet zijn voltooid vóór het begin van de upgrade, worden verwerkt nadat de upgrade is voltooid. Houd er rekening mee dat stortingen in uw account na de systeemupgrade wat langer kunnen duren.”

Het onderhoud startte om 5 uur ‘s ochtends Nederlands tijd, en zal naar verwachting 6 tot 8 uur gaan duren. Het Binance-team zal elke twee uur een update geven over de voortgang van de upgrade, om de gebruikers zo goed mogelijk op de hoogte te kunnen houden.