Een van de grootste Amerikaanse cryptocurrency-exchanges Coinbase heeft een nieuwe altcoin toegevoegd aan haar aanbod op Coinbase en Coinbase Pro: EOS. Dit kondigt Coinbase aan in een persbericht dat op 30 mei werd gepubliceerd.

EOS zal beschikbaar zijn voor Coinbase-klanten over de hele wereld, behalve het Verenigd Koninkrijk en de Amerikaanse staat New York. Voor het versturen of ontvangen van EOS hoeven geen transactiekosten betaald te worden. Het EOS-protocol vraagt namelijk in ruil voor het versturen en verzenden van de altcoin een klein beetje rekenkracht van een computer. Het gaat hier om bijvoorbeeld RAM, de rekenkracht van de CPU of de bandbreedte van het internet van een gebruiker.

In de aankondiging schrijft de exchange:

“Een van de meest voorkomende verzoeken die we van klanten horen is om meer cryptocurrencies te kunnen kopen en verkopen op Coinbase. In september hebben we een nieuw proces voor het inventariseren van activa aangekondigd, mede ontworpen om de toevoeging van meer cryptocurrencies te versnellen. We investeren ook in nieuwe hulpmiddelen om mensen te helpen cryptocurrencies te begrijpen en te verkennen.”

Met dit laatste doelt Coinbase op Coinbase Earn. Dit is een platform waarop geïnteresseerden kunnen leren over bepaalde cryptocurrencies. In ruil krijgen zij een kleine beloning in de vorm van cryptocurrency. Met dit initiatief hoopt Coinbase meer bewustzijn te kweken bij mensen om de adoptie van cryptocurrency te kunnen versnellen.

Op dit moment ondersteunt Coinbase een groot aantal van de grootste cryptocurrencies. Zo kunnen klanten er bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH) en litecoin (LTC) kopen. Coinbase wilt zich nu gaan richten op het toevoegen van meer kleinere altcoins, zoals te lezen viel in de aankondiging.