Een van de grootste cryptocurrency exchanges uit de Verenigde Staten, Coinbase, heeft een betaalkaart gelanceerd. Coinbase Card kan gebruikt worden om met cryptocurrencies in winkels te betalen, rechtstreeks vanuit een cryptocurrency wallet.

De betaalkaart wordt officieel verstrekt door Paysafe Financial Services Limited, een gereguleerd financieel bedrijf. In het begin zal de betaalkaart alleen in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn. Coinbase geeft wel aan dat er plannen zijn om de Coinbase Card ook in Europa te gaan lanceren.

De Coinbase Card is een Visa debetkaart, en kan rechtstreeks aan een cryptocurrency wallet worden verbonden. Dankzij de kaart kan in winkels worden betaald, net zoals dat met elke andere bankkaart kan.

De cryptocurrency in de wallet wordt direct omgewisseld voor de benodigde fiat-valuta. Dit betekent dat de kaart overal ter wereld gebruikt kan worden. Daarnaast lanceerde Coinbase ook de handige Coinbase Card app.

Hiermee kunnen klanten hun transacties zien, bonnetjes bewaren en zelf kiezen welke wallet ze willen gebruiken voor betalingen met de betaalkaart. De cryptocurrencies die gebruikt kunnen worden met de betaalpas zijn alle cryptocurrencies die op Coinbase beschikbaar zijn. Dit zijn onder andere bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP) en litecoin (LTC).

Wanneer de betaalkaart precies in Europa of andere landen van de wereld beschikbaar komt is nog niet duidelijk. De Coinbase Card zal hoogstwaarschijnlijk zorgen voor een hogere mate van crypto-adoptie. Die blijft op veel vlakken nog achter, echter beloven recente ontwikkelingen op de cryptomarkt veel goeds.