De grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft zijn Visa debitkaart gelanceerd in een aantal Europese landen. De betaalkaart werd eerder dit jaar als gelanceerd als onderdeel van de uitbreiding van Coinbase’s services. CNBC deed op 11 juni verslag van de lancering.

In april werd de betaalkaart voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. Gebruikers kunnen met de kaart voor producten betalen, net als dat met elke andere pas kan. De betaalpas wordt geleverd door Paysafe Financial Services Limited, een door de Financial Services Authority gereguleerd bedrijf. Zodoende mag het bedrijf gelicentieerde betaalinstrumenten en middelen leveren aan bedrijven.

Vanaf 11 juni is het nu ook voor gebruikers in Duitsland, Frankrijk, Italië, Ierland, Spanje en Nederland om de kaart te gebruiken. De betaalkaart wordt geleverd met een Android en iOS-app. Binnen de app kan de gebruiker zelf kiezen met welke cryptocurrency hij of zij wil betalen.

De debitkaart is direct gelinkt aan de Coinbase wallet van de gebruiker. Coinbase zet de cryptocurrency direct om in fiat-valuta zodat er mee kan worden betaald. Hier vraagt Coinbase wel een vergoeding voor. De CEO van Coinbase U.K. zei over de lancering:

“Je kunt eerst boodschappen kopen met bitcoin (BTC) en vervolgens koffie met litecoin (LTC).”

Coinbase is druk bezig om haar aanbod verder uit te breiden. Zo maakte het haar eigen stablecoin, USDC, beschikbaar in nog eens 85 landen. Daarnaast is de exchange nu naar nog eens 50 landen uitgebreid. Onlangs nam Coinbase het gedecentraliseerde handelsplatform Paradex over. Echter zal de exchange binnenkort nog geen gedecentraliseerd exchange lanceren, zoals Binance dat onlangs wel deed.