De CEO van het bitcoin-handelsplatform Bakkt, Kelly Loeffler, heeft aangekondigd dat het platform mogelijk in juli gelanceerd zal worden. Dit schreef de CEO in een blogpost dat op 13 mei op Medium werd gepubliceerd.

Bakkt is een handelsplatform voor institutionele beleggers waar in bitcoin-future contracten geïnvesteerd kan worden. Crypto-fanaten kijken uit naar de lancering van dit platform aangezien het naar verwachting een grote hoeveelheid nieuw institutioneel geld naar de crypto-markt zal brengen.

Het platform zou echter al in augustus 2018 gelanceerd worden, maar liep tegen een aantal problemen aan. Deze problemen hadden vooral te maken met de CFTC, de Amerikaanse toezichthouder waaronder Bakkt valt. Zij zouden Bakkt geen vergunning willen geven gezien een aantal zorgen.

Om deze zorgen weg te kunnen nemen, nam Bakkt eerder deze maand nog een crypto-custodian over. Dankzij deze overname kan Bakkt veilige custodian-services bieden aan institutionele beleggers.

Nu lijkt het erop dat Bakkt in juli gelanceerd zal gaan worden. Dit schreef Kelly Loeffler in een blogpost. Daarnaast schreef ze dat dit eerst in de vorm van User Acceptance Testing (UAT) zal gebeuren:

“We zullen in aankomende berichten meer informatie geven, maar we verwachten UAT te kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat investeerders de tijd hebben om zich bij het platform te kunnen voegen en dat ze het handels- en custody-model dat we hebben gebouwd kunnen testen. We hebben nauw samengewerkt met de CFTC om contracten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van onze klanten op het gebied van handel, transparantie en marktzekerheid en die ook voldoen aan de regelgeving in de Verenigde Staten. Klanten die actief zijn op crypto-markten, en velen die nog wachten om in te stappen, hebben invloed gehad in het vormgeven van het ontwerp van het oorspronkelijke productaanbod. Zoals aangegeven in de ICE Futures U.S.-aanvraag bij de CFTC vandaag, zullen bitcoin-futures in de komende maanden worden genoteerd op een federaal gereguleerde futures-beurs.”