Binance stopt binnenkort met zijn services in de Verenigde Staten. Dit meldt de exchange in een aankondiging die op 14 juni werd gepubliceerd. Het stopzetten van de services heeft naar verluidt te maken met toekomstplannen die de exchange zou hebben.

Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges op basis van handelsvolume, gaat een Amerikaanse versie van Binance lanceren. Tot die tijd worden alle in Amerika wonende personen, of personen met een Amerikaans paspoort geweerd.

Het nieuws werd in de vorm van een wijziging van de algemene voorwaarden bekendgemaakt. Zo valt in de aankondiging te lezen:

“Na 90 dagen, effectief vanaf 2019/09/12, blijven gebruikers die niet in overeenstemming zijn met de Gebruiksvoorwaarden van Binance toegang behouden tot hun portemonnee en gelden, maar kunnen ze niet langer handelen of stortingen doen op Binance.com.”

Het plan is om uiteindelijk een Amerikaanse dienst te lanceren. Deze zal worden ondergebracht bij BAM Trading Services uit San Francisco. Binance’s eigen hoofdkantoor is in Malta gevestigd. Meerdere andere exchanges, zoals Huobi, gingen Binance voor. De voornaamste redenen zijn de strenge regelgeving in de Verenigde Staten. In een reactie op het nieuws reageerde Changpeng Zhao, CEO van Binance:

“Binance US zal geleid worden door onze partner in de VS; BAM . Het zal de markt volledig overeenkomstig met de wetgeving dienen.”

Amerikanen die minder dan twee bitcoins per dag opnemen kunnen nog steeds op de beurs handelen middels een virtual private network (VPN). In dat geval is het namelijk niet verplicht om een paspoort te laten zien aan Binance.