Na twee maanden intensief testen heeft Binance de gedecentraliseerde crypto-beurs Binance DEX gelanceerd. De lancering kwam eerder dan verwacht, slechts een week nadat de mainnet van Binance Chain werd gelanceerd. Binance maakt het nieuws over de lancering van Binance DEX bekend in een blogpost welke op 23 april werd gepubliceerd.

Binance is een van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld. Over de afgelopen 24 uur zag het een handelsvolume van ruim $1.2 miljard. Nu het Binance DEX heeft gelanceerd hoopt Binance nog meer terrein te kunnen winnen binnen de crypto-markt.

Binance DEX is een gedecentraliseerde beurs waar traders peer-to-peer kunnen handelen. Dit betekent dat transacties rechtstreeks van wallet naar wallet worden verstuurd, en er geen derde partij nodig is om de transactie te verwerken. Dit is nog wel het geval bij de gecentraliseerde beurs van Binance.

Een nadeel van zo’n gecentraliseerde beurs is dat Binance de private cryptocurreny keys van haar klanten moet beheren. En dit is een risico aangezien de beurs daardoor een doelwit is voor hackers. In het verleden is het vaker voorgekomen dat een cryptocurrency beurs gehackt werd, en dat grote sommen cryptocurrency van gebruikers verloren gingen.

Met Binance DEX beheert ieder zijn eigen private key, en kan ieder zelf beslissen welke cryptocurrency wallet hij of zij aan een Binance DEX account wilt linken. Ondersteunde wallets zijn op dit moment onder andere Ledger wallets, Binance’s eigen Trust Wallet en de Enjin wallet.

In een reactie stelt de CEO van Binance, Changpeng Zhao:

“Wij geloven dat gedecentraliseerde exchanges nieuwe hoop en nieuwe mogelijkheden bieden en een vertrouwenloos en transparant financieel systeem mogelijk maken.”

Op dit moment is het nog niet mogelijk om te handelen via Binance DEX. Deze mogelijkheid zal later worden gelanceerd. Het is nu alleen nog mogelijk om een account aan te maken en een wallet te linken.