Uit een mysterieuze tweet van cryptocurrency-beurs Binance blijkt dat Binance Chain mogelijk live is. Dit suggereert ook de mogelijke lancering van Binance DEX op de korte termijn.

Binance Chain is de blockchain van Binance. De crypto-beurs tracht een gedecentraliseerde beurs te lanceren waarop handelaren, net als op Binance, cryptocurrency kunnen kopen en verhandelen. Het enige verschil is echter dat er geen centrale autoriteit zal zijn die de transacties in goede banen leidt.

In de tweet schrijft Binance dat er “vandaag een genesis block is geboren”. Een genesis block is het allereerste block van een blockchain. Dit suggereert dat Binance Chain nu officieel live is. Daarmee zit de lancering van Binance DEX er waarschijnlijk ook aan te komen.

Om een beurs te decentraliseren is een blockchain namelijk essentieel. Binance Chain zal echter niet alleen maar voor DEX gebruikt worden. Er kunnen namelijk ook gewone transactie op gedaan worden met Binance’s eigen cryptocurrency, Binance Coin (BNB).

BNB is de eigen cryptocurrency van Binance die binnen de producten van het bedrijf gebruikt wordt. Zo is de altcoin een belangrijk onderdeel van Binance Launchpad. Dit is een platform waarop nieuwe crypto-projecten hun Initial Coin Offerings (ICO’s) kunnen houden. Dit is een groot succes gebleken, waarbij de tokens van deelnemende projecten binnen enkele minuten uitverkocht waren.

BNB wordt daarnaast de hoofdvaluta van Binance DEX. Dankzij het succes van Launchpad en het mogelijke succes van DEX is de waarde van de cryptocurrency sterk gestegen. Sinds eind 2018 steeg de waarde van de altcoin met maar liefst 300% naar $21 vandaag.

Eind vorig jaar liet Binance al zien hoe Binance DEX er ongeveer uit gaat zien. Hieronder vind je een filmpje waarin een preview van Binance DEX wordt gegeven: