Cryptocurrency exchange Binance gaat nog twee kanalen toevoegen aan zijn fiat gateway – WeChat en Alipay, wat Chinese gebruikers zal toestaan bitcoin (BTC) te kopen met deze twee betaalopties.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao bevestigde de stap woensdag op Twitter. Er wordt gezegd dat het initiatief momenteel in de testfase zit voor Android-gebruikers, en dat het uiteindelijk ook uitgerold zal worden voor iOS en de website van Binance.

Cryptocurrency exchanges zijn officieel door de centrale bank in China verboden sinds het einde van 2017. Chinese burgers kunnen echter nog steeds bitcoin kopen via peer-to-peer (P2P) platformen of over-the-counter (OTC) handel.

Met de stap van vandaag is Binance de wereld van P2P handel binnengestapt. Chinese gebruikers kunnen nu niet alleen bitcoin, maar ook ether (ETH) en de stablecoin tether (USDT) kopen via de P2P dienst.

WeChat echter zijn betaalbeleid in mei verandert, waarin nu staat dat het accounts handelend in cryptocurrency zal blokkeren. Alipay blokkeert, naar verluidt, ook accounts die betrokken zijn bij bitcoin OTC-handel.

Binance ontkent geïntegreerd te zijn in deze transacties, zo zei een woordvoerder:

“Binance biedt alleen de oprit voor OTC-handel door een tussenplatform op te bouwen waarop zowel de handelaars als de gebruikers vrij kunnen handelen”.

Alipay lijkt het echter niet helemaal eens te zijn met Binance over deze actie.

Alipay houdt nauwlettend toezicht op over-the-counter (OTC) transacties om onregelmatig gedrag op te sporen en de naleving van de relevante regelgeving te waarborgen. Als transacties gerelateerd aan bitcoin of andere virtuele valuta worden geïdentificeerd, stoppen we onmiddellijk de relevante betalingsdiensten

Aldus een woordvoerder van Alipay.