In ongeveer drie uur tijd werden enorme hoeveelheden cryptocurrency verplaatst tussen crypto-wallets. De transacties werden gemaakt in drie verschillende valuta, en bedroegen samen ongeveer $389 miljoen aan cryptocurrency. Crypto-handelaren hebben de oorsprong van de transacties ontdekt.

Het ging in deze transacties om 18.000 bitcoin (BTC) ter waarde van $134 miljoen, 609.999.960 XRP ter waarde van $168 miljoen en 432.000 ether (ETH) ter waarde van $97 miljoen.

De bitcoin transactie blijkt van een wallet te komen op naam van de crypto-exchange Bithumb. Hierdoor wordt gedacht dat het een whale, ofwel een investeerder was die geld van de exchange afhaalde of dat Bithumb zelf zijn kapitaal rond verhuisde om het veilig te houden.

Gegevens van het crypto-analysebedrijf Coinfirm tonen een overzicht van de transactiegeschiedenis van de bitcoin, zo meldt Whale Alert op Twitter.

“De #BTC van deze transactie kwam van #Bithumb en is waarschijnlijk een versteviging van cold wallets in een nieuwe cold wallet. Een visualisatie van de transactiegeschiedenis is hieronder te zien.”

Ongeveer een uur na de bitcoin transactie verplaatste een andere whale 600.000 ether, wat ongeveer $97 miljoen waard is, in twee verschillende transacties. De ether is ook verbonden aan Bithumb.

Nog geen twee uur na de ether transacties, kwamen er drie grote XRP-transacties, die samen $168 miljoen waard waren, ook weer allemaal verbonden aan Bithumb.

De exchange heeft nog niet gereageerd op alle overdrachten, waardoor veel mensen zich afvragen waarom al deze cryptocurrency plotseling werd verplaatst. Het bedrijf heeft geen gepland onderhoud of plannen om kapitaal te verplaatsen tussen hot en cold wallets aangekondigd.