Het aantal ether (ETH) dat door mining pools wordt opgepot bereikt bijna haar alll-time high (ATH) van 1,69 miljoen ETH; een hoeveelheid die met de huidige koers van ether zo’n $300 miljoen waard is. De altcoin van de Ethereum blockchain vestigde de ATH afgelopen oktober, dit wijst onderzoeksdata van Santiment uit. Na de piek in oktober dipte de koers onder de $170 waardoor traders hun ether van de hand deden.

Volgens de oprichter van marktonderzoeker Santiment, Maksim Balaschevich, is de stabiele groei een teken van vertrouwen in het bedrijf Ethereum. Balaschevich verwacht dat het oppotten deze maand zal doorzetten:

De gestage accumulatie suggereert een grote mate van vertrouwen in het project onder het gros van de block creators [miners], zeker gezien de huidige markt.

Een mogelijk reden dat miners hun ether vasthouden ondanks de lage koers is dat het marktsentiment vrij bullish is. Hierdoor worden lagere koerswaardes beschouwd als onontkoombare marktcorrecties.

De vraag is nu wat bovenstaand scenario betekent voor de waarde van ether. Volgens Balashevich hangt de koerswaarde van ether en de mate waarin ether door miners wordt vastgehouden met elkaar samen:

Historisch gezien werden grote sell-offs door miners vaak gevolgd door een snelle, significante koerscorrectie. De laatste keer dat miners zoveel ETH vasthielden als nu was eind oktober 2019 toen de koers onder de $170 zakte en sommigen begonnen te verkopen.

Ethereum locking

De groei in het aantal miners dat ether vasthoudt lijkt te volgen op hetzelfde gedrag bij retail traders. Onder retail traders werd het bewaren van ether populair door de opkomst van Decentralized Finance (DeFi). De DeFi-beweging, die streeft naar een wereldwijd, open alternatief voor alle financiële diensten die bestaan, zorgde er mede voor dat de crypto-fondsen met leningen verviervoudigden in 2019.

Als we analist CryptoWolf mogen geloven is de opkomst van de DeFi-beweging een bullish incentive voor de grootste altcoin:

Ondanks het nog te vroeg is om DeFi een succes gaat worden voor Ethereum, lijkt de Ethereum community al positief gestemd over het koersverloop van ether; zowel retailers als miners.