De koers van ether (ETH) heeft wederom zijn jaarlijkse hoogtepunt doorbroken. De grootste altcoin op de markt deed het al goed in 2020 en in de afgelopen uren is de prijs sterk doorgeschoten.

Gisteren corrigeerde de koers nog even omlaag naar ongeveer $217. Vandaag is de prijs met bijna 15% naar zo’n $254 geklommen. Ether is daarmee belangrijke resistentieniveaus op $230, $240 en $250 doorbroken en de verwachting is dat er een stijging richting $300 wellicht inzit als ook het weerstandsniveau van $270 doorbroken wordt.

De laatste keer dat ether deze koerswaarden zag was inmiddels alweer meer dan zes maanden geleden, in juli 2019. De altcoin is sinds de jaarwisseling met meer dan 95% in waarde gestegen. De Relative Strength Index (RSI) indicator toont aan dat de markt wellicht wat overbought is wat kan betekenen dat een lichte correctie er binnenkort inzit.

Niet alleen ether (ETH) doet het goed vandaag, de rest van de cryptocurrency markt kleurt ook groen vandaag. De totale marktkapitalisatie is met bijna $20 miljard gestegen in de afgelopen 24 uur en komt weer dicht bij de $300 miljard. Het hoogst sinds medio augustus vorig jaar.

Ook bitcoin (BTC) heeft een nieuw jaarlijkse hoogtepunt bereikt met een waarde van ongeveer $10.400. Op het moment van schrijven is deze weer iets omlaag gezakt naar $10.320. Onder de top 10 grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie is tezos (XTZ) de sterkste stijger vandaag met een groei van maar liefst 23%.

Meerdere analisten gaven recentelijk al aan dat ether in een bull-markt terecht is gekomen nadat de prijs boven de 200 dagen moving average (MA) en 360 dagen MA was uitgekomen.

Onlangs kwam naar buiten dat JPMorgan Chase, de grootste bank in de Verenigde Staten, zijn blockchain-project Quorum wellicht gaat fuseren met Consensys, een van de grootste ontwikkelaars voor het Ethereum-netwerk.