De ethereum (ETH) koers heeft de afgelopen week geen al te grote schommelingen gemaakt. Zo testte het de weerstandszone bij $150 tot twee keer toe, echter kon het hier niet bovenuit breken. Wel hield ETH stand boven de $145, waarmee de richting van ETH de afgelopen week vooral zijwaarts was. Op het moment van schrijven wordt ethereum voor $149 verhandeld op cryptocurrency-exchange Coinbase.

4-uurs

Ethereum testte op 4 december de weerstand bij $150 waarna de ETH koers afsloeg en weer terug zakte. Sindsdien is ETH weer in een lichte opwaartse trend terechtgekomen waarmee het gisteren aan het eind van de middag opnieuw tot de $150 kon stijgen. Daar bleek de weerstand echter weer te sterk voor een uitbraak.

Wel kwam ETH vanwege de recente opwaartse beweging weer boven de 4-uurs 100-Moving Average (MA) terecht.  Bovendien vormt ETH een stijgende trendlijn sinds de low van $131 die het op 25 november bereikte. Deze zou op dit moment bij ongeveer $148 voor support kunnen zorgen.

Dagelijkse grafiek

Vorige week was op de dagelijkse grafiek een indicatie te zien dat het momentum van de dalende trend aan het afnemen was. De signaallijn op de MACD kwam namelijk steeds dichterbij de MACD-lijn waarmee een bullish cross-over een steeds grotere mogelijkheid werd. Die bullish cross-over vond op 5 december plaats.

De Relative Strenth Index (RSI) op de dagelijkse grafiek bevindt zich nog altijd een aardig eindje onder de 50. Wel lijkt de RSI in een opwaartse trend te zitten. Op het moment van schrijven is de RSI 40. 

Mochten de bullish cross-over en de stijgende trendlijn van zowel de koers als de dagelijkse RSI een indicatie zijn voor verdere stijgingen dan zullen de bulls het eerste obstakel bij $150 tegen kunnen gaan komen, het prijsniveau waar de koers zich op dit moment vlak onder bevinden. Bij $155 ligt vervolgens het volgende obstakel. Zakt ETH alsnog door de stijgende trendlijn dan kan de $140 support bieden.