Tim Draper, investeerder en altijd positief over de opkomende crypto- en blockchain-sector, vindt dat de aandelenmarkten te saai zijn voor investeerders. Er zou te weinig gebeuren waardoor het minder aantrekkelijk is om in aandelen te handelen. Dit zei Draper tijdens een interview met het Amerikaanse CNBC.

Tijdens het interview haalde Draper de bedrijven Lyfft en Uber aan. Deze twee bedrijven hielden namelijk onlangs een initial public offering (IPO) waarbij de aandelenprijzen omhoog werden gehyped. Uiteindelijk zou het te behalen rendement tegenvallen ten opzichte van het potentiële rendement van cryptocurrency-investeringen.

Hij vindt dergelijke bedrijven niet interessant aangezien het al gevestigde merken zijn en daardoor nauwelijks zullen groeien in de komende jaren. In ieder geval zullen ze niet in waarde gaan verdubbelen zoals cryptocurrencies dat soms wel doen, aldus Draper tijdens het interview:

“De mensen denken “who cares.” Ze kennen bedrijven zoals Uber en Lyft al voor een langere tijd en ze zijn saai. Ze zullen bijvoorbeeld niet 100 procent per jaar gaan groeien. De groei zal mogelijk beperkt blijven tot de 10 of 20 procent.”

Tijdens het interview benadrukt Draper dat hij veel gelijkenissen ziet tussen de crypto-sector en het begin van het internet. Ook toen wisten talloze kleine startups producten op de markt te brengen die op het internet werden ontwikkeld, met als gevolg dat deze startups sterk in waarde stegen.

Analisten zien deze gelijkenissen ook, maar in een iets negatiever daglicht. Zo verwachten verschillende analisten dat veel projecten zullen uitsterven aangezien zij geen werkend of interessante genoeg product hebben ontwikkeld. Daardoor zal het aantal cryptocurrencies uitdunnen waarna alleen cryptocurrencies met een goed idee of product overblijven.

Ondanks deze dreigende uitdunning blijven vooraanstaande figuren in de crypto-sector positief. Zo noemde Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, cryptocurrency tijdens een ander interview met CNBC “beter dan aandelen”.

Foto door JD Lasica op Flickr