De YouTuber met de meeste subscribers, PewDiePie, heeft aangekondigd dat hij het blockchain video platform DLive gaat gebruiken om te streamen. Deze aankondiging deed het bedrijf achter het platform op 9 april middels een persbericht.

De Zweedse PewDiePie, die eigenlijk Felix Kjellberg heet, is een van de populairste YouTubers aller tijden. Hij heeft op dit moment bijna 94 miljoen subscribers en zit al maanden in een race verwikkeld met het Indiase YouTube-kanaal T-Series om de titel van meest gesubscribede YouTube-kanaal.

In een video op 9 april kondigt PewDiePie aan dat hij vanaf 14 april zal gaan streamen op DLive. Op het door blockchain aangedreven platform kunnen zowel streamers als kijkers geld verdienen in de vorm van Lino tokens. In sommige gevallen houden dergelijke streaming platforms bijna 50% van de inkomsten voor streamers in, DLive zegt 0% in te houden.

Het is dan ook een zeer aantrekkelijk alternatief voor streamers, mocht het project van de grond komen. DLive heeft naar eigen zeggen al zo’n 3 miljoen gebruikers en 35.000 actieve streamers. Het platform tracht zowel streamers als kijkers te stimuleren om hoogwaardige content te ondersteunen. Daarnaast is het een gecentraliseerd platform, waardoor de content echt van de creators blijft.

PewDiePie is vaak het doelwit geworden van fake news, en wordt door sommigen bestempeld als racist. Desalniettemin weet de Zweed steeds meer aan populariteit te winnen waardoor hij nog steeds de grootste YouTuber aller tijden is.

Door zijn populariteit zou een platform als DLive wel een op kunnen gaan stijgen, met mogelijke massa-adoptie tot gevolg. Tot nu toe zijn er nog maar weinig platforms die dergelijke diensten aanbieden, zeker nadat Twitch de mogelijkheid om bitcoin (BTC) of bitcoin cash (BCH) als fooi te geven van het platform heeft verwijderd.