De secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), António Guterres, vindt dat de organisatie blockchain-technologie moet “omarmen”. Dit heeft Guterres gezegd in een verklaring die hij met Forbes heeft gedeeld. 

Volgens Guterres is het voor de VN belangrijk dat het technologieën als blockchain-technologie inzet om zijn doelen sneller en beter te kunnen bereiken. Guterres stelt:

“Als de Verenigde Naties zijn mandaat in het digitale tijdperk beter willen waarmaken, moeten we technologieën zoals blockchain omarmen die kunnen helpen de verwezenlijking van duurzame ontwikkelingsdoelen te versnellen,”

Deze duurzame ontwikkelingsdoelen, officieel “Sustainable Development Goals” genaamd, zijn doelen van de VN om een betere wereld te creëren voor iedereen. Blockchain zou hierin op veel manieren een rol kunnen spelen. Zo zou het mensen in arme landen toegang kunnen bieden tot financiële diensten.

De VN omarmen de technologie als enigszins. Zo accepteert de kinderfonds van de VN, UNICEF, al donaties in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De uitspraken van Guterres tonen echter aan dat de organisatie overweegt de technologie ook op het hoogste niveau daadwerkelijk in te willen zetten voor praktische doeleinden.

Blockchain lijkt steeds meer tractie te krijgen wereldwijd. In november van dit jaar omarmde de Chinese overheid de technologie volledig en investeerde het $2 miljard in de ontwikkeling ervan. De president van het land, Xi Jinping, stelt dat het land niet achter mag blijven in de ontwikkelingen van blockchain.

Blockchain-technologie biedt een manier om waarde over te brengen zonder dat daarvoor een tussenpartij nodig is zoals een bank. Een van de eerste en bekendste implementaties van de technologie is Bitcoin. Blockchain heeft echter nog een groot aantal andere toepassingen. Lees hier meer over wat blockchain-technologie precies is.