Randstad, het grootste human resource (HR) bedrijf ter wereld, gaat blockchain-technologie gebruiken. Dat kondigt het Nederlandse bedrijf aan op 28 februari middels een blogartikel.

Randstad meldt in het artikel dat het gebruik van blockchain-technologie bepaalde bedrijfsprocessen kan verbeteren. Blockchain zou het eenvoudiger en sneller moeten maken om werkzoekenden met de juiste werkplekken te verbinden.

Het bedrijf is begonnen met het testen van een combinatie van Google Cloud met Cypherium, een proof-of-work (PoW) blockchain-platform dat zich richt op smart contracts. Randstad meldt dat blockchain-technologie bepaalde “bureaucratische taken” kan automatiseren, vooral in betrekking tot het rekruteren van nieuw personeel.

Volgens een onderzoek van Randstad zelf biedt distributed ledger technology (DLT) de mogelijkheid om persoonlijke gegevens van klanten, als kwalificaties, adressen, geboortedata en meer, veilig op te slaan.

Daarnaast helpt het gebruik van DLT bij het verbinden van de juiste kandidaten met de juist vacatures, zonder afbreuk te doen aan de privacy, alsmede bij de verificatie van persoonlijke gegevens als diploma’s. Sky Guo, CEO van Cypherium, zei onlangs tegen cryptocurrency-nieuwssite Coindesk het volgende:

“Als een sollicitant wil bewijzen dat hij de cijfers en het diploma heeft, hoeft hij alleen de zogenaamde hash van het diploma te verstrekken en de werkgever kan die hash verifiëren met de hash van de universiteit.”

Frank van der Bijl, manager bij Randstad, zegt dat Google Cloud en de blockchain van Cypherium de ideale combinatie is voor het bedrijf:

“Het kiezen van het juiste blockchain-platform was een prioriteit voor Randstad. We wilden er voor zorgen dat het gemakkelijk en de moeite waard was. Google en Cypherium-blockchain hebben bewezen de ideale combinatie voor ons te zijn. Beide zijn toegankelijk met een paar klikken; je hoeft je geen zorgen te maken dat je alles zelf moet bouwen, andere apps hoeft te installeren of zelf onderhoud uitvoert.”