JPMorgan Chase, de grootste bank in de Verenigde Staten, gaat wellicht zijn blockchain-project Quorom fuseren met Consensys, de grote Ethereum (ETH) ontwikkelaar. Dat meldt persbureau Reuters op 11 februari op basis van anonieme bronnen.

Volgens “mensen die bekend zijn met de plannen” zal de fusie ergens in de komende zes maanden aangekondigd worden. Verdere details zijn echter nog onbekend. Nog geen van de bedrijven heeft op het moment van schrijven op het nieuws gereageerd.

Quorum is een blockchain ontwikkeld binnenshuis bij JPMorgan Chase en is gebaseerd op het Ethereum-netwerk. Het door Microsoft ondersteunde platform maakt gebruik van de Interbank Information Network (IIN) van JPMorgan, een netwerk van 365 banken die gegevens over betalingen met elkaar delen over de blockchain.

Het plan is om Quorum ook te gebruiken voor het uitgeven van de eigen cryptocurrency van JPMorgan, genaamd de JPM Coin. De bank kondigde deze stablecoin vorig jaar aan. Er werken nu ongeveer 25 mensen aan de ontwikkeling van Quorum, het is nog onbekend of zij de overstap zullen maken naar Consensys. Volgens de bronnen zou de fusie geen effect hebben op IIN noch de JPM Coin. Tevens is het de bedoeling om de technologie open-source te houden na de fusie.

Consensys is een van de grootste ontwikkelaars voor Ethereum en is opgericht door de medeoprichter van Ethereum zelf; Joseph Lubin. Het bedrijf heeft onlangs 14% van zijn personeelsbestand ontslagen. Tevens heeft Consensys onlangs Heritage Financial Systems, een makelaarsbedrijf, overgenomen:

Onlangs zeiden meerdere analisten dat zij geloven dat ether in een bull-markt terecht is gekomen en dat de koers de komende tijd waarschijnlijk zal blijven stijgen.