Microsoft en ConsenSys zijn de samenwerking aangegaan met LVMH, een groep dat meerdere luxe merken bezit. Samen ontwikkelden zij een platform waarop informatie over individuele luxe producten kunnen worden opgeslagen.

Merken die onder LVMH vallen zijn onder andere Louis Vuitton en Christian Dior. Het platform zal in eerste instantie alleen voor deze merken ingezet worden. Echter zullen later mogelijk ook andere merken van de groep gebruik gaan maken van de blockchain-oplossing.

De oplossing, Aura genaamd, biedt consumenten informatie over verschillende details van specifieke producten. In de aankondiging schreven de bedrijven:

“AURA maakt het voor consumenten mogelijk om toegang te krijgen tot de productgeschiedenis en het bewijs van de echtheid van luxegoederen – van grondstoffen tot het punt van verkoop, helemaal tot in de tweedehandsmarkten.”

Aura is gebaseerd op het Ethereum-netwerk en maakt daarnaast gebruik van Microsoft Azure. Het team hoopt echter dat niet alleen LVMH merken gebruik maken van het platform. Het hoopt ook dat concurrenten blockchain zullen gebruiken om consumenten cruciale informatie te kunnen bieden over hun luxe producten.

Ken Timsit, managing director bij ConsenSys voegde toe aan de aankondiging:

“AURA is een baanbrekende innovatie voor de luxebranche. ConsenSys is er trots op bij te dragen en samen te werken met LVMH aan een initiatief dat de hele luxe-industrie zal dienen en de belangen, integriteit en privacy van elk merk zal beschermen.”

Blockchain-technologie maakt het mogelijk om informatie op te slaan in een gedeelde ledger. Dit houdt in dat informatie opgeslagen binnen een netwerk niet aangepast kan worden en definitief opgeslagen zal blijven.