Door de uitbraak van het coronavirus kelderde eind vorige week de koersen op alle markten hard omlaag, waaronder die van cryptocurrencies. Bitcoin (BTC) schoot met meer dan 50% naar beneden, een ongekende daling voor de grootste cryptocurrency op de markt.

Toch blijft de interesse in bitcoin blijkbaar hoog. Volgens Google Trends is er zelfs een stijging te zien in het aantal zoekopdrachten omtrent bitcoin. Dat viel als eerst cryptoanalist ‘filbfilb’ op 16 maart op:

Op de grafiek is te zien dat de zoekterm “buy bitcoin” zelfs “buy gold” heeft ingehaald. Sterker nog, de hoeveelheid zoekopdrachten naar bitcoin op 13 maart evenaart de hoeveelheid van vorige zomer toen de prijs rond $14.000 piekte.

Toch ligt het aantal nog vele malen lager dan het zoekvolume uit eind 2017 toen bitcoin zijn all-time high (ATH) rond $20.000 bereikte. Andere gerelateerde zoektermen als cryptocurency, ethereum, xrp of Ripple tonen geen dergelijke opvallende stijging de afgelopen week.

De uitbraak van het virus brengt veel onzekerheden naar alle financiële markten. Meerdere analisten verwachten nog verdere dalingen de komende tijd. Zo meldde Peter Brandt onlangs dat hij denkt dat de koers wellicht onder $1.000 uit kan komen.

Toch zijn er ook genoeg handelaren die zeggen dat dit een ideaal koopmoment is. Dat meldt bijvoorbeeld Tyler Winklevoss, oprichter van de Gemini exchange en bekend van de rechtszaak omtrent Facebook:

Miljardair en risicokapitalist Tim Draper zei onlangs nog dat hij denkt dat bitcoin ons zal redden van de economische crisis die door de uitbraak van Covid-19 wordt veroorzaakt. Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen wie hier gelijk gaat hebben. We kunnen helaas niets anders doen dan ons hart vasthouden en de bui afwachten.