Justin Sun, oprichter en CEO van TRON (TRX), heeft eindelijk zijn etentje gehad met investeerlegende Warren Buffett. Dat meldt Sun 6 februari op Twitter:

Sun won vorige zomer de ontmoeting met Buffett via een liefdadigheidsveiling met een bod van maar liefst $4,6 miljoen. Echter werd de ontmoeting uitgesteld vanwege gezondheidsproblemen van Sun.

Sun nodigde de volgende gasten uit: Charlie Lee van litecoin (LTC), Yoni Assai van eToro, Chris Lee van Huobi en Helen Hai van de Binance Charity Foundation. Assai vertelt het volgende over de lunch:

“Het diner was voor mij een levensveranderende ervaring. Het was een enorme eer om een ​​van ’s werelds meest beroemde en succesvolle investeerders en een persoonlijke held van mij te ontmoeten. Ik heb hem al van kinds af aan bewonderd.”

Assai meldt het volgende over Buffett en beleggen in het algemeen:

“Dat beleggen namelijk eenvoudig is. Geld verdienen op de markten is eenvoudig. Investeer in bedrijven die je begrijpt en waarin je gelooft. Als je de regels voor waarde beleggen volgt, zoals uitgelegd in het boek van Benjamin Graham uit 1949, dan zal je slagen als investeerder.”

Echter geloof Buffett nog steeds niet in bitcoin (BTC), meldt Assai:

“Warren gelooft in bedrijven die waarde genereren. Bitcoin heeft deze openlijke indicatoren niet, dus hij ziet de waarde van bitcoin niet. Warren gelooft dat bitcoin alleen waardevol is in de context van marktvolatiliteit op korte termijn (vergelijkbaar met goud). In zijn ogen is bitcoin geen oppotmiddel, het is een opslagplaats van angst. Hij is van mening dat investeren in iets dat een marktcrash verwacht, geen goede strategie is.”

Wel ziet de investeerlegende potentie in de onderliggende blockchain-technologie:

“Hij denkt echter dat blockchain-technologie waardevol is, maar dat momenteel geen enkele onderneming deze correct gebruikt. De slimste mensen zeggen dat het een belangrijke technologie is, maar niemand gebruikt het nog echt.

Ik ben het met hem eens dat we ons nog steeds in een vroeg stadium van blockchain-technologie bevinden. Toch ben ik ongelooflijk enthousiast over het potentieel – vooral het potentieel om goed te doen.

De 42 rijkste mensen op aarde hebben meer rijkdom dan de armste 3,7 miljard. We moeten deze onbalans aanpakken en de miljarden mensen helpen die dagelijks worstelen om te overleven.”

Sun schonk nog twee nieuwe Samsung Galaxy Fold telefoons aan Buffett samen met bitcoin op de ingebouwde cryptocurrency-wallet van het toestel. Ook had Sun er TRON (TRX), BitTorrent (BTT) en WINk (WIN) tokens opgezet.