Volgens twee cryptocurrency analisten zal er binnenkort een sterke correctie plaatsvinden met de koers van bitcoin (BTC). Zij waarschuwen investeerders dat dit waarschijnlijk nog vóór de aankomende halving zal zijn.

In ongeveer 78 dagen, ergens in mei, zal de volgende halving van bitcoin plaatsvinden. De hoeveelheid BTC dat bitcoin-miners per block verdienen wordt vanaf dan gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Ook wordt het aanbod van nieuwe bitcoins op de markt gehalveerd.

Doordat het aanbod verkleind maar de vraag blijft groeien is de verwachting dat de halving voor een stijging van de koers gaat zorgen. Toch zijn de meningen verdeeld, sommige analisten denken dat de halving inmiddels al in de prijs zit ingecalculeerd.

Rekt Capital, een technische analist op Twitter, meldt in zijn analyse dat er juist een grote correctie nog inzit voor de halving. Volgens deze analist zit bitcoin weliswaar in een bullmarkt, maar zal de koers pas na de halving echt gaan stijgen en niet van te voren.

Rekt Capital meldt dat in de aanloop naar de eerste halving toe de prijs eerst met 50% omlaag schoot. In de aanloop naar de tweede halving daalde de prijs wederom, ditmaal met 38%.

“Er is altijd een terugslag voor de halving geweest (d.w.z. ‘shake-out’). Deze ‘pre-halving retrace’ was in het verleden een ‘bear trap’ voor veel beleggers.

Veel investeerders zullen hun bitcoin verkopen om hun winst te boeken, terwijl anderen zullen verkopen uit angst voor een sterke neerwaartse trend. Beide typen beleggers zullen in elk geval de toekomstige exponentiële uptrends mislopen.”

Aldus de analyse van Rekt Capital. Joseph Young, ook een populaire crypto-analist, is het met de stelling van Rekt Capital eens. Voor hem zou het logischer zijn dat de prijs van bitcoin omlaag gaat voor de halving en niet erna:

De meningen wat de aankomende halving zal doen met de koers van bitcoin lijken in ieder geval sterk verdeeld te zijn. Sam Bankman-Fried, CEO van handelsfirma Alameda Research en FTX, zei onlangs dat de huidige rally van bitcoin hem “nerveus” maakt.