Thomas Lee, medeoprichter en hoofd onderzoek van Fundstrat Global Advisors, denkt dat de koers van bitcoin (BTC) de komende zes maanden met bijna 200% zal toenemen. Dat zegt Lee tijdens een interview met Yahoo Finance gepubliceerd op 4 februari.

Lee, een bekende bitcoin-bull, zegt dat hij en Fundstrat zeer optimistisch zijn over bitcoin dit jaar. Vorig jaar steeg bitcoin met meer dan 90% (van ongeveer $3.800 naar $7.300), meldt Lee en hij verwacht dat 2020 er nog beter uit zal zien. Hij noemt hier een aantal redenen voor op:

De eerste is de aankomende halving. Ergens in mei dit jaar zal de beloning voor bitcoin-miners worden gehalveerd en tevens het aanbod van nieuwe bitcoins. Verwacht wordt dat dit een grote impact gaat hebben op de koers, al zijn de meningen daarover verdeeld.

De volgende twee redenen die Lee opnoemt zijn de geopolitieke spanningen in de wereld alsmede de uitbraak van het coronavirus:

“Deze geopolitieke gebeurtenissen, waaronder het coronavirus en geopolitieke spanningen, verbeteren echt de use case [van bitcoin].”

Tevens is er volgens Lee inmiddels voldoende tijd verstreken waardoor alleen de echt goede projecten het nog overleven in de markt. Projecten met echte vooruitgang en fundamentele waarde, aldus Lee. Het is een goed moment om naar crypto te kijken, zegt hij.

Wat Lee het meest van overtuigd, is het feit dat bitcoin onlangs boven zijn 200 dagen moving average (MA) is uitgekomen:

“Januari is normaal een zwakke maand, maar dit keer was het een geweldige maand voor bitcoin. Het is met 26% gestegen, maar het is ook boven zijn 200 dagen MA uitgekomen en dat is een big deal want dan ben je terug in een bullmarkt.

Telkens wanneer bitcoin boven zijn 200 dagen MA uitkomt dan is zijn gemiddelde groei in zes maanden 197%. Dus we hebben het over een mogelijke levitatie die gaat plaatsvinden.”

Onlangs zei Nigel Green, CEO van deVere Group, dat hij ook denkt dat de stijgende trend van bitcoin de komende tijg nog zal doorzetten. Volgens hem is het vooral de uitbraak van het coronavirus die hier voor zal zorgen.