Een belangrijke technische indicator voor bitcoin is weer op groen gesprongen na bijna een maand van dalingen. De rally die een week geleden begon, krijgt steeds meer kracht ondanks een kleine correctie gisteren die de bitcoin-koers onder $12.000 drukte.

Volgens Bloomberg is er de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan bitcoin als een oppotmiddel in tijden van economische onrust. Bloomberg voegde eraan toe dat een belangrijke trendindicator, de GTI VERA Convergence Divergence Indicator, nu een koopsignaal afgeeft.

De vertraagde indicator, die gebaseerd is op de handelsactiviteiten van de afgelopen dagen, staat weer in het groen, aangezien BTC de winsten sinds het weekend goed vast weet te houden. Vorige week rond deze tijd handelde bitcoin nog rond de $9.750. Sindsdien is het een indrukwekkende 20% gestegen.

Bloomberg-analist Mike McGlone zei dat bitcoin steeds aantrekkelijker wordt ten opzichte van andere risicovolle activa. Hij zei:

“Bitcoin moet een primaire begunstigde blijven van de groeiende vraag naar zijn activa met quasi-valutawaarde, vergelijkbaar met goud. Gunstige macro-economische factoren – dalende obligatierendementen en stijgende volatiliteit op de aandelenmarkt – lijken duurzaam te zijn en moeten Bitcoin verder onderscheiden van andere crypto-activa.”

Velen, zoals goudbelegger Peter Schiff, ontkenden deze week de rol van China in de stijgende bitcoin-prijs, maar de grafieken spreken voor zich. Handelaar en analist Luke Martin vergeleek de bitcoin-grafiek met die van USD/CNH en zag dat de twee zeer veel gelijkenissen vertoonden:

“Deze twee grafieken zien er sinds begin augustus identiek uit. Stijgingen gebeuren bijna gelijktijdig. Lokale top tegelijkertijd. Ook een zeer vergelijkbaar patroon.”