Lolli, een zogenaamde bitcoin (BTC) shopping-app, werkt inmiddels samen met meer dan 950 handelaren. Dat meldt CEO Alex Adelman op 18 februari in een interview met Julia Chatterley van CNN.

Adelman legt uit dat zijn shopping-app gemaakt is om mensen zo eenvoudig mogelijk met bitcoin in aanraking te brengen. Gebruikers kunnen gratis bitcoin (BTC) ontvangen als zij de app hebben geïnstalleerd en een aankoop doen bij een van de partners van Lolli.

“Wat we proberen te doen, is de eenvoudigste manier creëren waarop mensen met Bitcoin in aanraking komen, en we hebben dit gedaan via een cashback-model. We werken samen met verkopers en die betalen ons als onze gebruikers aankopen doen op hun website. Vervolgens sturen we mensen gratis bitcoin via hun Lolli wallet.”

Aldus Adelman, die aankondigt dat het bedrijf inmiddels meer dan 950 partners heeft. Onder deze handelaren staan ook een aantal groten namen zoals; Nike, Macy’s, Hilton, Bloomingdales, Gap, Old Navy, Footlocker en meer.

“Iedereen van Priceline, tot Glossier, tot Expedia. We hebben meer dan 950 verkopers. We hebben er bijna duizend en deze handelaren komen aan boord omdat het voor hen ook de gemakkelijkste manier is om met Bitcoin in aanraking te komen.

Het zijn niet alleen de consumenten waarvoor we een gemakkelijke ingang hebben gecreëerd. We ontvangen massale adoptie van handelaren en ik denk dat sommige van de grootste handelaren ter wereld zich al bij ons hebben aangesloten.”

De handelaren betalen ergens tussen de 0,5 en 30 procent terug in bitcoin met een gemiddelde van ongeveer 7%, meldt Adelman. De CEO zegt dat de meeste gebruikers niet hun bitcoin gebruiken om mee te betalen, maar het liever vasthouden als een investering.

“Veel van onze gebruikers beschouwen het als een investering. Ik denk dat de gegevens op dit moment ons vertellen dat meer dan 90% van onze gebruikers het vasthouden als een investering. Slechts enkelen wisselen het in, en ik denk dat dit een teken is dat mensen het als een beleggingsrekening behandelen. Ze behandelen het als besparingstechnologie, wat volgens mij de grootste eigenschap van Bitcoin is op dit moment.”

In mei zal de volgende halving van bitcoin plaatsvinden. Dat zorgt ervoor dat het aanbod van nieuwe tokens wordt gehalveerd alsmede de beloning voor miners. De meningen wat dit met de koers zal doen zijn verdeeld. Adelman zegt dat hij denkt dat de halving nog niet in de prijs zit ingecalculeerd.