Amerikanen kunnen vanaf nu hun belastingteruggave in bitcoins ontvangen. Dit hebben Bitpay en het Amerikaanse belastingdienstenbedrijf Refundo aangekondigd. De optie is vooral bedoeld voor lage inkomens die geen tot slechte toegang hebben tot goede bankdiensten.

De nieuwe service, CoinRT genaamd, staat gebruikers toe hun belastingteruggave rechtstreeks in bitcoins te ontvangen. De service kan worden gebruikt voor zowel de federale belasting als staatsbelastingen. In een reactie zei de CEO van Refundo, Roger Chinchilla:

“Wij geloven dat naarmate meer en meer mensen de voordelen van Bitcoin inzien, meer mensen ertoe zullen worden aangetrokken. Met de optie om hun teruggave volledig of gedeeltelijk op een naadloze manier op deze manier opzij te zetten, kunnen de mensen aan de zijlijn van de cryptomarkt er direct inspringen,”

Refundo focust zich in het algemeen vooral op mensen met lagere inkomens zonder goede toegang tot bankdiensten. Voor deze mensen zou de CoinRT-service handig kunnen zijn aangezien het openen van een bitcoin wallet voor iedereen mogelijk is.

De belastingbetaler kan simpelweg een account aanmaken bij Refundo en aangeven dat hij of zij teruggaves in bitcoin wil ontvangen. Zodra er een teruggave wordt ontvangen door Refundo zet Bitpay het bedrag direct om in bitcoins. De bitcoins worden vervolgens naar het door de ontvanger opgegeven wallet adres verstuurd.

Dit is niet de eerste keer dat belastingbetalers gebruik kunnen maken van bitcoin. Eerder, in 2018, konden bedrijven al bepaalde belastingen betalen in de staat Ohio. Het gaat hier onder andere om de winstbelasting die bedrijven uit Ohio moeten betalen.