Randi Zuckerberg, de zus van Facebook CEO Mark Zuckerberg en voormalig directeur en woordvoerder van Facebook, is nu presentatrice van SiriusXM. Onlangs hield zij meerdere interviews met een aantal bekende figuren uit de cryptocurrency-industrie.

Zuckerbergs eerste gast was Meltem Demirors, CSO van Coin Shares, een grote digitale vermogensbeheerder. Demirors meldt dat zij via Reddit erachter kwam dat bitcoin (BTC) over meer gaat dan alleen de technologie. Het gaat ook om “monetair beleid, zelf-soevereiniteit en rechten van het individu versus de rechten van de staat.”

Daar voegt zij aan toe dat bitcoin ons voor het eerst kritisch over fiatvaluta na laat denken:

“Tot bitcoin hadden we er nooit echt over nagedacht waarom we de Amerikaanse dollar boven de Rwandese dollar waarderen en wat is het verschil tussen beide. Wat is de reden dat we exorbitante belastingen betalen?”

Demirors meldt dat een van bitcoins grote voordelen is dat je geen tussenpersoon als een bank nodig hebt die je moet vertrouwen:

“Wat bitcoin waardevol maakt, is dat het om geld gaat waarvoor geen tussenpersoon nodig is. Je hebt geen bank nodig om bitcoin schuldig te zijn, vast te houden of transacties uit te voeren. Mensen beginnen te beseffen dat wanneer je het als een ander goed beschouwt, je de waarde vernietigt.”

Zuckerbergs tweede gast was Asheesh Birla, senior vicepresident van product- en bedrijfsontwikkeling bij Ripple. Birla zegt dat Ripple de manier waarop betalingen worden uitgevoerd “revolutioneert” en dat Ripple “de Amazon van blockchain” is, een uitspraak die Ripple CEO Brad Garlinghouse al eerder maakte.

Tevens zegt Birla dat hij verwacht dat Ripple de komende 2 jaar “echt zal opstijgen” en dat “blockchain-technologie de wereldorde zal herschikken” waarbij “Azië voorop zal lopen:”

De laatste gast was Alexander Tapscott, financieel analist en medeauteur van de “Blockchain Revolution.” Hij zegt “toen hij voor het eerst bitcoin onderzocht, realiseerde hij zich dat de onderliggende blockchain-technologie de echte waarde is:”

Volgens Tapscott zal de impact van blockchain-technologie op financiële diensten wellicht nog groter zal zijn dan van het internet:

“Blockchain is een manier om schaarste in digitale activa te programmeren. Het zal financiële diensten beïnvloeden die verder gaan dan de internetimpact.”

Mark Zuckerberg is samen met Facebook ook een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen: de libra. Het is momenteel onbekend wanneer deze uit zou moeten komen.